Kia Cee'd 1.6 CRDi EX MAXX

Kia, Testi

Dokaz, da želi imeti Kia svoje modele bolj podobne evropskim je zagotovo novi Cee’d. A s to trditvijo lahko hitro naredimo krivico prejšnji generaciji, ki je v bistvu pričela vse splošno evforijo.

Dokaz, da želi imeti Kia svoje modele bolj podobne evropskim je zagotovo novi Cee’d. A s to trditvijo lahko hitro naredimo krivico prejšnji generaciji, ki je v bistvu pričela vse splošno evforijo na našem trgu okoli te korejske znamke in se je že skoraj na milimeter približala avtomobilom izdelanim na najstarejšem kontinentu.

Novi Cee’d ima zato težko nalogo. Preseči mora uspeh svojega predhodnika, ki je v Sloveniji bil izjemno priljubljen ob svojem prihodu. Nova generacija je vizualno korak naprej. V pravo smer? Po mojem mnenju vsekakor, saj so linije bolj tekoče, bolj izrazite in predvsem samozavestnejše.

test kia ceed sedez 2012Nova Kia Cee’d je sicer od predhodnika daljša za 50 milimetrov, a ima isto medosno razdaljo. Po izkušnji lahko potrdim, da ima nova generacija več prostora v potniški kabini in za 40 litrov večji prtljažnik. Zajetnejši avtomobil pa pomeni bolj pazlivejšo uporabo, zato so v tem nivoju opreme na voljo parkirni senzorji in dodana vzratna kamera. Voznikov prostor je sicer dobro odmerjen, ponuja dovolj odlagalnih površin. Prednja potnika imata udobna sedeža, armaturna plošča pa je malenkostno obrnjena k vozniku. Na osrednjem delu se nahaja velik uporaben zaslon, ki je malce manj viden ob močni dnevni svetlobi. Volanski obroč je velik, zame osebno malce pretenak in z ogromno funkcijskimi gumbi. Na zadnji klopi je velikostnemu razredu dovolj prostora za tri osebe – tista na sredi bo sedela bolj za silo. Med vožnjo pa se potniki kaj pretirano ne bodo pritoževali nad zvočno izoliranostjo avtomobila, saj so tudi tu razvojni inženirji naredili korak naprej.

kia ceed armaturka 2012Omeniti velja od številnih vgrajenih ‘bonbončkov’ možnosti nastavitve mehkobe volanskega obroča, ki se lahko nastavi na Sport, Normal in Comfort. Zagotovo bo večina najpogosteje uporabljala možnost Normal, ki je tudi najbolj praktična, saj je Comfort primerna za mestna manevriranja med parkiranimi vozili pri nizki hitrosti. Možnost Sport otrdi volan, to je pa tudi vse. Povezave s stopalko za plin ni začutiti, da bi le ta postala odzivnejša. Ko sem že pri občutkih vožnje velja pohvaliti prestavno ročico, ki je natančnejša, kot v predhodniku.

kia ceed s strani 2012Pod motornim pokrovom testnega Cee’da se je skrival 1,6-litrski turbodizel. Medtem ko pri bencinarjih vztrajajo pri večjih motorjih, so dizelske agregate ponudili zgolj z manjšimi prostorninami – posledica ostrih ekoloških standardov. Prednost le tega je nizka poraba, ki se lahko brez težav spusti pod 6 litrov na sto prevoženih kilometrov. Cena tega je manjša odzivnost motorja, ko želimo peljati hitreje in ostreje. Navora po tovarniških številkah sodeč že ima dovolj, vendar je nekje ‘skrit’ in ga je potrebno doseči s pravim številom obratov. Sicer pa je poleg porabe potrebno pohvaliti še uglajeno podvozje, ki poskrbi za udobno vožnjo tudi na daljših poteh.

kia ceed ritka 2012Testni Cee’d je bil opremljen s paketom EX MAXX, ki je pač TOP ponudba Kie v Sloveniji. Uporabnih je precej priboljškov, kot je denimo pametni ključ za lažji zagon motorja s pomočjo gumba, vzratna kamera, pomoč pri parkiranju in še bi lahko našteval. Vsa bujna oprema se na koncu pozna pri kočni ceni vozila. Morda bodo skeptiki konzervativno pomislili, da je to preveč za avtomobil korejskega porekla. Pa ni. To je cena te opreme, napredka in udboja. Pika.

Nastja, ženski komentar o vozilu Kia Cee’d:

kia ceed 7 let garancije 2012“Zapeljiv izgled popolnoma prenovljenega modela Cee’d pritegne marsikogaršnji pogled. Sprednji del malce spominja na Peugeot 308, zadnji pa na novo Opel Astro, le da ima novi Cee’d v primerjavi s konkurenco nekoliko bolj drzno oblikovane žaromete. Udobni elektronsko nastavljiv voznikov sedež, natančna prestavna ročica, športno oblikovan volan in moč izjemno tihega motorja 1.6 CRDi hitro popeljejo voznika v skušnjave.

Potovalni računalnik Cee’da vam nudi prikaz ogromno informacij: od običajnih podatkov, kot so trenutna in povprečna poraba, merjenja distance, itd., do prikaza informacije o tlaku v pnevmatikah, podatka o času potovanja, itd.

Sistem Flexsteer omogoča izbiro med tremi nastavitvami trdote volana – na voljo je možnost Comfort (izjemno mehak volan), Normal in Sport (nekoliko trši volan). A brez skrbi, če se odpravite na avtocesto z “mehko nastavljenim” volanom! Ta nastavitev se bo pri pospeševanju postopoma spreminjala in tako bo volan pri višjih hitrostih postajal vedno trši. Jah, Kia na vsakem koraku poskrbi za 100% varnost!

Vožnja je, kot že rečeno, božanska in vredna greha! Preizkusite ga lahko tudi sami in to skoraj na vsakem koraku, saj so Kiini zastopniki “all over Slovenia”. V nekaj tednih pride na slovenska tla še 3-vratna različica modela Cee’d, tako imenovan Pro_Cee’d. Komaj čakam!”

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Kia Cee’d si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.

_______
Podatki:

Motor / menjalnik: 1.6 CRDi (94 kW/128 KM, 260 Nm) / 6. st. ročni
Poraba po ECE: 4,8 / 3,7 / 4,1 l (CO2: 108 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 197 km/h / 10,9 sekund
Dolžina / širina / višina: 4310 / 1780 / 1470 mm
Medosna razdalja: 2650 mm
Teža: 1370 kg
Posoda za gorivo: 53 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 380 – 1318 l

Osnovna cena (1.4 LX Fun): 12.850 EUR
Osnovna cena testnega modela: 22.990 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 23.715 EUR
(dodatna oprema: močnejši motor s 94 kW, priprava vozila, kovinska barva)