Uspešno izvedena prireditev v Stožicah

Avtomobilizem, Motociklizem, Slovenija, Šport

V nedeljo zvečer se je po štiri izvedbah na Gospodarskem razstavišču, zaključil 5. MotorSport Show & Salon tokrat prvič v dvorani Centra Stožice. Drago Božič: “Organizator, kot tudi udeleženci, smo zadovoljni s tehnično in športno izvedbo prireditve. Posebno smo zadovoljni s prikazanimi vrhunskimi vožnjami vseh nastopajočih voznikov, vsak dan je nastopilo približno 50 tekmovalcev, predvsem […]

V nedeljo zvečer se je po štiri izvedbah na Gospodarskem razstavišču, zaključil 5. MotorSport Show & Salon tokrat prvič v dvorani Centra Stožice.

LEMA GP na 5. MotorSport Show & Salonu v StožicahDrago Božič: “Organizator, kot tudi udeleženci, smo zadovoljni s tehnično in športno izvedbo prireditve. Posebno smo zadovoljni s prikazanimi vrhunskimi vožnjami vseh nastopajočih voznikov, vsak dan je nastopilo približno 50 tekmovalcev, predvsem so bile navdušajoče in spektakularne dirke v motokrosu in supermotu. Verjamemo, da smo zadovoljili prisotne obiskovalce. Le teh je bilo več kot 3.000 in nekaj več kot 70 predstavnikov medijev. Žal pa na koncu ostaja tudi grenak priokus, da je ta vikend bilo zaradi katastrofalnih snežnih razmer obilo gledalcev prikrajšanih za ogled programa, te vremenske razmere pa so “odnesle” tudi nekaj razstavnega programa.”

podpisi F1 voznikovNajvečji problem pri izvedbi prireditve je bilo vsekakor pomanjkanje časa, saj je imel organizator od dogovora o najemu dvorane do izvedbe na razpolago samo dva meseca. “Zelo smo bili obremenjeni s pripravo programa, saj smo na enem mestu organizirali dirke v petih različnih panogah avto-moto športa, to pa je terjalo veliko usklajevanja z nastopajočimi in tehnično izvedbo,” je dodal drugi od dvojice soorganizatorjev, Samo Čede. Ob tem je ostajalo premalo časa za iskanje in dogovarjanje s sponzorji in razstavljalci. Ob tej priložnosti se organizator zahvaljuje tistim sponzorjem, ki so sodelovali na prireditvi. Kako v prihodnje? Zasnova prireditve je večini všeč in naj bi v grobem ostala, seveda pa nove ideje že vrejo na plan in tudi malo jih ni. Da bi se prireditev lahko organizirala tudi v prihodnje, so potrebni močnejši pokrovitelji. S tem pa bi seveda omogočili ogled prireditve čim večjem krogu ljubiteljev avto-moto športa ob nižji ceni vstopnic.

Objavljamo nekaj izjav nastopajočih.

Simona Premrl, voznica v paralelnem reli krosu: “Za mano je prečudovit vikend. Preživela sem dva pestra dneva, kjer ni primanjkovalo adrenalina, smeha in zabave. Upam, da bom deležna še veliko takih prireditev, seveda sem pa razočarana nad številom gledalcev, ker sem vseeno upala, da jih bo več, ker konec koncev v Sloveniji spet ni tako veliko prireditev na takem nivoju.”

Andro Pertot, voznik fiat grande punta in košarkaš KK Bor Radenska Trst: “Super izvedba in organizacija. Tudi, če ni bla prava dirka za prvenstvo je izgledala, kot prava. Če bo v prihodnosti ponovno organizirana takšna dirka, se je bom zagotovo udeležil.”

Aljoša Novak, reli voznik škode fabie, dvakratni mladinski prvak v DP relija: “Dogodek v celoti je bil ZAKON. Mogoče za prihodnje, da bi bile cene vstopnic nekoliko nižje, da bi bilo še več ljudi, ker je boljše vzdušje voziti pred več ljudmi. Drugače pa nimam nobenih pripomb, ker me je vse presenetilo samo v pozitivnem smislu.”

Grega Premrl, tekmovalec v reliju, paralelnem reli krosu in krožno-hitrostnih dirkah: “Take dogodke, kot je bil 5. MotorSport Show & Salon bi morali večkrat organizirati, saj se mi zdi, da je motorsport v Sloveniji premalo predstavljen širši množici. V soboto in nedeljo sem se zelo zabaval v dirkah s puntoti, saj smo vsi dirkači vzeli dirke kot show in temu primerno je bilo tudi vzdušje med nami. V celoti so bili dvoboji zelo zanimivi, vendar sem pričakoval veliko več ljudi, kar bi pripomoglo še k boljšemu vzdušju. Za prihodnje ne vem kaj naj rečem, saj ne vem kaj je še potrebno organizirati, da bo večji odziv s strani gledalcev in predvsem naših dirkačev. Vse pohvale gredo organizatorju.“

Aljoša Molnar, motokrosist: “Zanimiv dogodek, dober show. Pri AMZS so se res izkazali z organizacijo dirke in upam, da to ponovijo tudi drugo leto ter da bo še več gledalcev.”

Gerčar, Nastran in organizatorja Čede in BožičUroš Nastran, evropski prvak v supermotu, in dvakratni zmagovalec super finala na 5. MotorSport Show & Salonu s čimer je dokazal, da takšna podlaga bolj ustreza njegovi disciplini: “To kar so pripravili organizatorji je bilo res vrhunsko, vse pohvale njim. Proga je bila dobro pripravljena, zelo zanimiva, dobri skoki in zahtevna podlaga, ker je bila zelo drseča. Jaz sem izredno zadovoljen nad svojo vožnjo, saj nisem delal večjih napak in v vseh vožnjah zmagal. Za takšne prihodnje showe si želim samo več ‘publike’.”

Roman Jelen, motokrosist, ki je pomagal tudi pri zasnovi zahtevne proge: “Zahvala organizatorju, AMZS, navijačem, medijem za lep dirkaški vikend v Stožicah, predvsem pa vsem fantom, da ste poskrbeli za super vzdušje, tako na stezi še bolj pa v zakulisju in bili tako super enotni. LIKE!!! Ob tem bi vsem fantom zaželel čim več uspeha in predvsem 0 poškodb v sezoni 2013! HVALA še enkrat!”

Ian Oskar Katanec, motokrosist: “Bilo je super, največja zahvala gre organizatorjem, res bilo je super poskrbljeno za vse dirkače in gledalce. Ful sproščeno vzdušje med dirkači. Za prihodnost si želim čim več takšnih dogodkov.”