22. nagrad za Citroën C4 Cactus

Zanimivosti

Citroën C4 Cactus, ki je naprodaj od februarja 2014, je dobro sprejela široka javnost, prejel pa je tudi številne nagrade različnih organizacij, podeljene po raznolikih kriterijih. Kot primer, Citroën C4 Cactus je postal eden od 7 finalistov za evropski avtomobil leta 2015. Pritegnil je pozornost 58 novinarjev iz žirije, ki so ga izbrali v konkurenci […]

Citroën C4 Cactus, ki je naprodaj od februarja 2014, je dobro sprejela široka javnost, prejel pa je tudi številne nagrade različnih organizacij, podeljene po raznolikih kriterijih.

Kot primer, Citroën C4 Cactus je postal eden od 7 finalistov za evropski avtomobil leta 2015. Pritegnil je pozornost 58 novinarjev iz žirije, ki so ga izbrali v konkurenci 31 modelov. Podelitev te nagrade bo na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi marca 2015.

cactus-nagrade

Ta uvrstitev med finaliste pozdravlja inovativen pristop in drzne oblikovalske odločitve, s katerimi se ponaša ta nov avtomobil. C4 Cactus je žirijo zapeljal s svojim oblikovanjem, udobjem, praktičnim in uporabnim značajem ter uporabno tehnologijo. Prav ti elementi definirajo našo tržno znamko.

Zdi se, da je prav ta definicija recept za uspeh, saj je bilo doslej v Evropi naročenih 42 tisoč avtomobilov Citroën C4 Cactus, avtomobil pa je prejel tudi številne nagrade. Če jih izpostavimo le nekaj: zvezda oblikovanja, ki jo podeljuje Observeur du Design v Franciji, nagrada za oblikovanje francoske revije Automobile Magazine, zlati volan revij AutoBild v Bolgariji in na Slovaškem, nagrada Red dot in nagrada spletnega mesta Autoscout24.com v Nemčiji, nagrada Gear of the year revije Wired Magazine v Angliji, najboljši crossover leta 2014 v Angliji med nagradami Next green car awards, avtomobil leta 2015 v Španiji ter na Danskem in Hrvaškem, nagrada Coche Elle 2015 revije Elle v Španiji, velika nagrada v kategoriji Start v Avstriji družinski avto leta v Belgiji ter nedavno še nagrado za najlepšo notranjost na 30.mednarodnem avtomobilskem festivalu.

Skupaj je Citroën C4 Cactus od lansiranja nabral 22 mednarodnih nagrad.