208 GTi 30th

Novosti

13. marca, torej manj kot leto dni po začetku prodaje, je s proizvodne linije zapeljal desettisoči Peugeot 208 GTi in potrdil uspeh ponovne interpretacije mita ter strategije izdelave športnih vozil višjega razreda. Peugeot je zaznamoval zgodovino avtomobilskega športa in ta DNK najdemo tudi v genih vozila 208 GTi, v genih izvedenke RCZ in genih izvedenke […]

13. marca, torej manj kot leto dni po začetku prodaje, je s proizvodne linije zapeljal desettisoči Peugeot 208 GTi in potrdil uspeh ponovne interpretacije mita ter strategije izdelave športnih vozil višjega razreda.

Peugeot je zaznamoval zgodovino avtomobilskega športa in ta DNK najdemo tudi v genih vozila 208 GTi, v genih izvedenke RCZ in genih izvedenke R, ki jo je nadgradil oddelek Peugeot Sport. Letos Peugeot praznuje 30 let avtomobila 205 GTi, njegov sodobnik 208 GTi pa je danes na vrsti za obdelavo pod rokami strokovnjakov v oddelku Peugeot Sport. Dali mu bodo radikalnejšo podobo, čemur bodo nekateri brez dvoma rekli, da mu bodo “vdihnili novo dušo”. Ta avtomobil bo izpolnil pričakovanja navdušencev s športno žilico.

208GTi30th_spredaj

Ekskluziven stil, skladen z radikalnejšim temperamentom

Ekskluziven in radikalnejši temperament avtomobila 208 GTi 30th je viden že na prvi pogled. Ima za 10 mm znižano podvozje, 22 mm širši sprednji in 16 mm širši zadnji kolotek ter velika izstopajoča kolesa, ki izražajo njegov športni duh ter lego na cesti. V sprednjem delu ima v tej barvi izdelano obrobo prednje okrasne maske, okrasni profil meglenk ter pokrove vzvratnih ogledal.

S profila njegovo znižano lego poudarja mat črna barva pragov in oblog blatnikov, ki se pnejo nad novimi 18-palčnimi kolesi z mat črnimi platišči. Spredaj ima nameščena velika rdeča zavorna sedla Peugeot Sport. Brisalni profili stekel, ki se zaključijo s prepoznavnim dizajnom v poklon avtomobilu 205 GTi, so ravno tako v mat črni barvi, medtem ko je na okrasnem profilu vogalnega stekla logotip ‘208 GTi 30th’.
Zadaj ima avtomobil dvojno kromano ustje izpušne cevi okrogle oblike, ki poudarja zvok novega motorja s predelanim izpušnim sistemom.

Avtomobil 208 GTi 30th je neizogibno pobarvan v prepoznavne barve športnih vozil, in sicer se ponaša z inovativno in edinstveno kombinacijo rdeče in črne barve ter dveh materialov. Sprednji del je izdelan v črni barvi s teksturo, zadnji del pa v kontrastnem novem odtenku lakirane rdeče barve. Barvi sta jasno ločeni s poševnim rezom, ki je bil prvič predstavljen pri konceptnem vozilu Onyx in nato preoblikovan še pri konceptnih vozilih 308 R Concept in Exalt. Avtomobil 208 GTi 30th bo na voljo tudi v dveh barvah višjega cenovnega razreda, v beli Perle Nacré in rdeči Ruby, ki sta legendarni barvi izvedenk GTi.

208GTi30th_zadaj

Tudi notranjost je skladna s prepoznavno dinamično zunanjo obliko in napoveduje radikalnejši športni duh izvedenke 208 GTi 30th. Dekorativni dodatki, ki se pri 208 GTi prelivajo iz rdeče v črno, se pri tem novem vozilu prelivajo v lakirano črno. Vratne kljuke so črne z rdečo obrobo ter skladne z varnostnimi pasovi. Rdeče preproge visokega cenovnega razreda in športni sprednji sedeži posebne oblike ravno tako nosijo podpis Peugeot Sport. Oblazinjenje sedežev je izdelano iz ekskluzivne kombinacije materialov, in sicer iz alcantare v kombinaciji s črno plastificirano tkanino in rdečimi šivi ter črno pletenino z dodatki rdeče barve. Pod stropno lučko je nameščena oštevilčena ploščica z napisom 208 GTi 30th, ki zaokroža ekskluzivno obliko te izvedenke iz jubilejne posebne serije.