2,0 l/100 km s Peugeotom 208 BlueHDi serijske izdelave

Zanimivosti

Novi Peugeot 208 v izvedenki 1.6l BlueHDi 100 S&S je postavil nov rekord v porabi na dolgo relacijo, ki ga je potrdila organizacija UTAC. S 43 litri dizelskega goriva je avtomobil prevozil 2.152 km, kar pomeni povprečno porabo zgolj 2,0 l/100 km. Ta uspeh je bil dosežen konec aprila na Peugeotovi testni progi v francoskem mestu Belchamp pod […]

Novi Peugeot 208 v izvedenki 1.6l BlueHDi 100 S&S je postavil nov rekord v porabi na dolgo relacijo, ki ga je potrdila organizacija UTAC. S 43 litri dizelskega goriva je avtomobil prevozil 2.152 km, kar pomeni povprečno porabo zgolj 2,0 l/100 km.

Ta uspeh je bil dosežen konec aprila na Peugeotovi testni progi v francoskem mestu Belchamp pod nadzorom francoske organizacije za homologacije UTAC (avtomobilsko, motociklistično in kolesarsko tehnično združenje). Peugeot 208 iz serijske proizvodnje, opremljen z motorjem 1.6l BlueHDi 100 S&S in petstopenjskim ročnim menjalnikom je tako vozil 38 ur in prevozil 2.152 km z zgolj 43 litri goriva. Na poti do tega rezultata se je med preizkusom za volanom avtomobila na tri do štiri ure izmenjavalo več voznikov.

Novi_208_peugeot

Na preizkusu je bila izvedenka avtomobila Peugeot 208 “Très Basse Consommation” (zelo nizka poraba), ki je naprodaj v trgovski mreži. S homologirano porabo v kombinirani vožnji 3,0 l/100 km in emisijami 79 gramov CO2/km je avtomobil v svetovnem merilu postal zgledni model serijske proizvodnje z motorjem z notranjim zgorevanjem. Ta izvedenka je prepoznavna po aerodinamičnem zadnjem spojlerju in pnevmatikah Michelin Energy Saver z izjemno majhnim kotalnim uporom. Ti dosežki so že sami po sebi izjemni, toda odlike tega novega modela Peugeot 208 – kompaktnost, lahkotnost in užitek v vožnji – nudijo dovolj potenciala za še večje uspehe. Sprejeli smo izziv in ga premagali!

Tehnologija BlueHDi, ki na ekskluziven način povezuje selektivno katalitično redukcijo (SCR) in filter trdnih delcev z aditivom, je spet dokazala, da je najučinkovitejši in najzmogljivejši sistem za zmanjševanje onesnaževanja dizelskih motorjev, kar jih je trenutno na voljo na trgu.

Novi Peugeot 208, ki bo v Evropi naprodaj od junija naprej, prinaša ponudbo izjemno varčnih in zmogljivih bencinskih in dizelskih motorjev Euro 6. Z vidika emisij CO2 dosega prodajna ponudba bencinskih motorjev zelo nizke vrednosti od 97 g/km naprej, medtem ko vsi dizelski motorji iz prodajne ponudbe BlueHDi ostajajo pod mejo 95 g/km.

Ti motorji ustrezajo zahtevam znamke Peugeot po okolju prijaznem razvoju, ki ga pomagajo doseči vse čistejši motorji s čedalje manjšimi emisijami CO2. Zaradi okoljevarstvene učinkovitosti PeugeotA je bila skupina PSA Peugeot Citroen leta v Evropi 2014 ponovno vodilna s povprečnimi emisijami 110,3 g CO2/km; na tem trgu je sicer povprečje 123,7 gramov. Rezultat smo dosegli brez sprememb v sestavi prodajne ponudbe po posameznih avtomobilskih razredih.