1,0-litrski motor EcoBoost osvojil naziv Mednarodni motor leta

Poslovno

Majhen bencinski motor, ki poganja Fordove avtomobile vključno z novo Fiesto, je premagal tekmece iz modelov prestižnih znamk in superšportnikov ter kot prvi v zgodovini že tretjič zapored osvojil “oskarja” v svetu motorjev. Fordov 1,0-litrski motor EcoBoost omogoča manjšo porabo goriva brez žrtvovanja moči, danes pa si je s svojimi voznimi lastnostmi, zmogljivostjo, varčnostjo, prefinjenostjo […]

Majhen bencinski motor, ki poganja Fordove avtomobile vključno z novo Fiesto, je premagal tekmece iz modelov prestižnih znamk in superšportnikov ter kot prvi v zgodovini že tretjič zapored osvojil “oskarja” v svetu motorjev.

Fordov 1,0-litrski motor EcoBoost omogoča manjšo porabo goriva brez žrtvovanja moči, danes pa si je s svojimi voznimi lastnostmi, zmogljivostjo, varčnostjo, prefinjenostjo in tehnologijo prislužil naziv Mednarodni motor leta 2014.

Žirija 82 avtomobilskih novinarjev iz 35 držav je na dogodku Engine Expo 2014 v Stuttgartu 1,0-litrskemu EcoBoostu tretje leto zapored podelila tudi naziv “Najboljši motor s prostornino pod 1,0 litra”.

Če smo želeli zagotoviti popoln paket z osupljivo varčno porabo goriva, izjemno zmogljivostjo, tihim delovanjem in prefinjenostjo, smo morali ta majhni 1,0-litrski motor zasnovati kot prelomnico v zgodovini motorjev,” je povedal Bob Fascetti, podpredsednik Fordovega inženiringa pogonskih sklopov.

CCL_EOTY2014_Central_EP1HPR_780x435_BU_en_EU

Vzpon 1,0-litrskega motorja EcoBoost

Leta 2012 so lahko 1,0-litrski EcoBoost v Evropi prvi izbrali kupci Forda Focusa, zdaj pa je z njim na voljo še devet nadaljnjih modelov: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX in Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect in Transit Courier.

Povsem novi Mondeo bo ob začetku prodaje v drugi polovici tega leta dopolnil evropsko ponudbo modelov z 1,0-litrskim EcoBoostom, to pa bo obenem najmanjši motor v pogonski konjenici tako velikega družinskega avtomobila. Izvedbama s 100 in 125 KM je Ford pred nedavnim dodal novo različico motorja s 140 KM, ki bo poganjal nova modela Fiesta Red Edition in Fiesta Black Edition. To bosta najzmogljivejša serijska avtomobila z 1,0-litrskim motorjem, ki bosta od 0 do 100 km/h pospešila v 9 sekundah in bosta dosegla največjo hitrost 201 km/h ob porabi 4,5 l/100 km in izpustih CO2 104 g/km.

Več kot 200 inženirjev in oblikovalcev iz Fordovih raziskovalnih in razvojnih središč v Aachnu in Merkenichu v Nemčiji ter Dagenhamu in Duntonu v Veliki Britaniji je v razvoj 1,0-litrskega motorja EcoBoost vložilo več kot pet milijonov ur.