Z zmago za Slovenijo iz Villa d'Este

Zanimivosti

Concours d’Elegance Villa d’Este je morda najpomebnejši dogodek vezan na starodobna vozila v Evropi. V kategoriji A je slavil slovenski  Puch N iz leta 1912, katerega ponosni lastnik je Petja Grom. Gre za tradicionalni dogodek, ki se odvija že vse od leta 1929, torej vse od razcveta plemiških avtomobilov dalje. Vrhunska organizacija, gostoljubnost, odlična lokacija […]

Concours d’Elegance Villa d’Este je morda najpomebnejši dogodek vezan na starodobna vozila v Evropi. V kategoriji A je slavil slovenski  Puch N iz leta 1912, katerega ponosni lastnik je Petja Grom.

Gre za tradicionalni dogodek, ki se odvija že vse od leta 1929, torej vse od razcveta plemiških avtomobilov dalje. Vrhunska organizacija, gostoljubnost, odlična lokacija ob jezeru Como, dragocena vozila in prisotnost v mednarodnem tisku, privabijo številne pomebne goste med občinstvo.

Poudarek na oblikovanju, zgodovinska pomembnost vozil, izvirnosti in odlična ohranjenost vozil so združila pretekli vikend najpomembnejša in najlepša vozila  iz vsega sveta. Občudovati je bilo možno približno 50 avtomobilov zgrajenih med 1920 in 1980 in 35  motocikov narejenih med 1912 in 1980. Na concoursu so bila seveda razstavljena samo vozila, ki so jih po skrbnem mednarodnem predizboru izbrali med več sto prijavljenimi. Vozila so bila organizirana in razstavljena v različnih kategorijah. Po večurnem natančnem pregledovanju s strani strokovne žirije vsakega razstavljenega vozila posebej, so včeraj končno razglasili zmagovalce. Slovenski PUCH “N”, letnik 1912, številka SVAMZ certifikata n°195, last Petja Grom, je zmagal prvo nagrado v kategoriji “A”.

Istočasno je potekala dražba dražbene hiše Sotheby: najcenejše vozilo je bilo prodano za približno 900.000 Eurov.

zmaga_tomos