Volvo S60 – avto leta Bližnjega vzhoda

Aktualno

V začetku novembra je bil Volvo S60 okronan za Bližnje vzhodni avto leta in je tako prejel nagrado Middle East Motor Awards (MEMA). Žirijo je navdušil z močnim šestcilinderskim turbo motorjem in vodilno varnostno tehnologijo. Opisali so ga kot uravnoteženega…

 

V začetku novembra je bil Volvo S60 okronan za Bližnje vzhodni avto leta in je tako prejel nagrado Middle East Motor Awards (MEMA).

 
52083E64-15A1-11E1-85C9-1F8265B94067Žirijo je navdušil z močnim šestcilinderskim turbo motorjem in vodilno varnostno tehnologijo. Opisali so ga kot uravnoteženega in vizualno privlačnega luksuznega sedana.
 
Nagrade MEMA, so letos potekale drugič zaporedoma in veljajo za največje, najprestižnejše in neodvisne avtomobilske nagrade v regiji. Organizira jih Expo Centre Sharjah, žirijo pa sestavljajo najboljši avtomobilistični novinarji in profesionalni dirkači iz desetih držav, med njimi tudi iz Libanona, Omana, Jordanije, Egipta in Sirije. 
 
“Nadvse zadovoljni smo, da smo prejeli titulo Avto leta na Bližnjem vzhodu, saj je to še dodatna potrditev uspeha Volvo S60. Avto odlično odgovarja vsem kupčevim zahtevam, kar je ključ do nadaljnega uspeha na tem tržišču,” pravi Wim Maes, predsednik Volvo Cars Overseas Corporation.
 
Sam process nominacije in ocenjevanja avtomobilov traja več kot osem mesecev in v tem obdobju 19 članov žirije izpolni ocenjevalne kartice za vsak avto posebej. Med ocenjevanimi parametri so tudi design, varnost in cena. 
 
Žirija je tudi opazila, de je bil model S60 z letnico 2011 prvi avtomobil, ki je bil na voljo na Bližnjem vzhodu, s funkcijo Volvo Pedestrian Detection – varnostnim sistemom, ki avtomatsko zaznava pešce na cestišču in jih zaščiti z avtomatskim zaviranjem avtomobila.