Volkswagen: S številko šasije preverite svoje vozilo

Novosti

Družba Volkswagen AG je naredila naslednji korak k pojasnitvi, katera vozila z dizelskim motorjem tipa EA189 zajema servisna akcija. Od zdaj naprej lahko vsi slovenski lastniki vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi in SEAT sami preverijo, ali bo na njihovem vozilu treba izvesti izboljšave pri obdelavi izpušnih plinov. Znamke Volkswagen, Škoda, Audi in SEAT so v […]

Družba Volkswagen AG je naredila naslednji korak k pojasnitvi, katera vozila z dizelskim motorjem tipa EA189 zajema servisna akcija.

Od zdaj naprej lahko vsi slovenski lastniki vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi in SEAT sami preverijo, ali bo na njihovem vozilu treba izvesti izboljšave pri obdelavi izpušnih plinov. Znamke Volkswagen, Škoda, Audi in SEAT so v ta namen na svoje spletne strani integrirale spletno orodje za preverjanje podatkov.

Na povezavah www.volkswagen.si, www.skoda.si, www.audi.si in www.seat.si lahko vsaka stranka s številko šasije svojega vozila preveri, ali je njeno vozilo prizadeto ali ne. Poleg tega so objavljene dodatne informacije ter vprašanja in odgovori v zvezi s tematiko dizelskih motorjev.

Vsa vozila so tehnično varna in primerna za vožnjo tudi pred morebitno izvedbo izboljšav pri obdelavi izpušnih plinov.

Volkswagen in ostale prizadete koncernske znamke bodo še oktobra pristojnim oblastem predstavile tehnične rešitve in ukrepe. Lastniki teh vozil bodo o tem obveščeni kmalu.

Po podatkih družbe Porsche Slovenija bo potrebno v Sloveniji izvesti servisni ukrep na 34.291 vozilih (stanje na dan 30. 9. 2015). Ta vozila določenih letnikov in modelov so opremljena izključno z dizelskimi motorji tipa EA189. Po posameznih znamkah je število vozil naslednje:

  • 22.085 Volkswagen (osebna in gospodarska vozila)
  • 6.173   Škoda
  • 3.888   Audi
  • 2.145   SEAT