Tudi Akrapovič v Frankfurtu 2011

Aktualno, Saloni

Na letošnjem avtomobilskem salonu IAA je Akrapovič predstavil razširjeno »aftermarket« ponudbo vrhunskih izpušnih sistemov za športne avtomobile, ki bo tako vključevala tudi izpušne sisteme za BMW Serije 1 M Coupé, ki ga lahko trenutno vidimo in slišimo…

Na letošnjem avtomobilskem salonu IAA je Akrapovič predstavil razširjeno »aftermarket« ponudbo vrhunskih izpušnih sistemov za športne avtomobile, ki bo tako vključevala tudi izpušne sisteme za BMW Serije 1 M Coupé, ki ga lahko trenutno vidimo in slišimo na varnostnem avtomobilu za dirke Moto GP, Audi R8 5.2 FSI Coupé/Spyder in Lamborghini Gallardo.

 
foto: Bor DobrinAkrapovič je potrdil, da bo na trg kmalu poslal tudi nove izpušne sisteme za Mercedes-Benz SLS AMG, BMW M5, Porsche 911 (991) Carrera in Porsche Cayenne.
 
V ločeni izjavi za javnost je Akrapovič potrdil, da z vodilnim proizvajalcem športnih avtomobilov ALPINA sodeluje pri izdelavi novega BMW ALPINA B6 Bi-Turbo, ki vključuje Akrapovičev izpušni sistem iz titana kot standardno opremo. To je le eno izmed številnih specializiranih avtomobilskih podjetij in proizvajalcev originalne opreme, s katerimi trenutno sodeluje slovenski proizvajalec izpušnih sistemov in ogljikovih vlaken.
 
Akrapovič je predstavil nekaj zanimivih novosti v svoji ponudbi dodatne opreme. Predstavljen je bil tudi Akrapovičev Wireless Kit, ki je na voljo za izbrane modele in vozniku omogoča, da med vožnjo nastavi zvok izpuha na svojem športnem avtomobilu.
 
Akrapovič izdeluje tudi sijajne zaključke izpušnih sistemov iz ogljikovih vlaken in titana, s katerimi vsak športni avtomobil zares izstopa. Prav mogoče je, da bodo novi zaključki iz ogljikovih vlaken za BMW M3 letošnja uspešnica.
 
 
Akrapovič je prav tako predstavil svojo prvo aplikacijo za iPhone/iPad »Akrapovič performance exhaust systems – Cars«, ki bo kmalu na voljo v spletni trgovini iTunes Store.
 
V želji po krepitvi svojega slovesa strokovnjaka na področju izdelave izpušnih sistemov za najboljše športne avtomobile na svetu je podjetje na letošnjem avtomobilskem salonu predstavilo razširjeno ponudbo izdelkov:
 
BMW Serije 1 M Coupé
 
Izpušni sistem visoke zmogljivosti so namestili na varnostni avtomobil za dirke Moto GP in ga tako testirali na dirkalni stezi. BMW Serije 1 M Coupé že narekuje tempo konkurenci, kar je glede na njegovo zmogljivost in lahko vodljivost tudi več kot upravičeno. Ne samo da lahek izpuh iz titana izboljša razmerje med močjo in težo in s tem tudi moč in navor, ampak daje tudi privlačen zvok, zaradi česar postane vaša vožnja še bolj zanimiva.
 
Audi R8 5.2 FSI Spyder in Coupé
 
Osupljiva Audijeva R8 5.2 FSI Spyder in Coupé lahko zdaj izboljšate z Akrapovičevim izpušnim sistemom Slip-On iz titana, ki zmanjša težo, izboljša zmogljivost in doda globlji zvok, ki ga lahko nastavite s pomočjo opcijsko dobavljivega Wirelles Kit-a.
 
Izpušni sistem Slip-On:
• Izpušni sistem iz titana z resonatorjema in dušilcem
• Izhoda iz ogljikovih vlaken
Dejstva:
• + 10 kW (pri 5.890 v/min)
• + 15 Nm navora (pri 5.000 v/min)
• 16 kg lažji od serijskega izpušnega sistema
Opcijsko:
• Wireless Kit za upravljanje z ventiloma
 
Lamborghini Gallardo Coupé/Spyder (LP550/LP560/LP570)
 
V Frankfurtu so napovedali tudi nov izpušni sistem za Lamborghini Gallardo. Akrapovičev precizno izdelan izpušni sistem Slip-On omogoča večjo zmogljivost kot serijski izpušni sistem. Daje globlji zvok, ki ga lahko nastavimo z opcijskim kompletom Wireless Kit. Sistem ustreza modelom LP550-2 Coupé (2009–2011), LP560-4 Coupé/Spyder (2008–2011) in LP570-4 Coupé/Spyder (2010–2011).
 
Izpušni sistem Slip-On:
• Izpušni sistem iz titana
• Izhodi iz ogljikovih vlaken
Dejstva:
• + 11 kW (pri 3.500 v/min)
• + 28 Nm navora (pri 3.800 v/min)
• 17 kg lažji od serijskega izpušnega sistema
Opcijsko:
• Wireless Kit za upravljanje z ventiloma
Akrapovičev Wireless Kit
 
Akrapovič ponuja učinkovit brezžični komplet za popolno upravljanje z »dvojnimi« ventili, in to na dosegu vaše roke. Majhen upravljalnik, ki ga lahko vtaknete v vhod za avtomobilski vžigalnik in praktično ni nič večji od vžigalnika, ki ga nadomešča.
Če izberete brezžični komplet za upravljanje z ventili, bo zvok občutno globlji in glasnejši, brez nezaželenega motečega zvoka. Akrapovičevi inženirji so znova našli idealen kompromis.
S preprostim pritiskom na gumb lahko izbirate med običajnim zvokom in glasnejšim tonom, zaradi česar postane vožnja še bolj zanimiva.
 
 
Izjemna ponudba zaključkov izpušnih sistemov
 
Akrapovič za svoje izpušne sisteme ponuja širok izbor zaključkov iz titana in ogljikovih vlaken. Izhodi so najbolj viden del avtomobilskega izpušnega sistema in zato jim Akrapovič posveča posebno pozornost in tako zadovoljuje najrazličnejše okuse.
 
Od daleč izhodi izpušnega sistema izstopajo, ker so večji, ko pa pridemo bliže, opazimo še več zanimivih podrobnosti:
• uporaba vrhunskih materialov (titana ali ogljikovih vlaken). Ročno izdelani iz kakovostnih ogljikovih vlaken, znotraj katerih je posebna plast titana;
• kakovostni stiki omogočajo lahko in hitro namestitev neposredno na tovarniški izpuh brez dodatnih predelav;
• z ličnim logotipom oplemeniteni zaključki so prepoznaven dodatek vašemu športnemu avtomobilu.
Izhodi so zdaj na voljo za različne avtomobile, vključno z BMW X6, Mini Cooper S, Mini Cooper S Cabrio in VW Golf GTI.
Nova aplikacija za iPhone in iPad »Akrapovič performance exhaust systems – Cars«
Zdaj lahko Akrapovičev svet izkusite v svojih rokah, slišite zvoke, si ogledate izdelke in najdete informacije, ki jih potrebujete – Akrapovič je predstavil svojo aplikacijo »Akrapovič performance exhaust systems – Cars«.
Nova aplikacija, razvita za iPhone in iPad, je pravzaprav ličen uporabniški vmesnik, s katerim lahko:
• dostopate do podrobnih podatkov o Akrapovičevi ponudbi izpušnih sistemov s fotografijami in zvokom;
• z merilnikom hitrosti preizkušate pospeševanje in poslušate Akrapovičev zvok (priporočena uporaba slušalk)
• izpušne sisteme doživite v živo s pomočjo video posnetkov;
• na preprost način dostopate do Akrapovičevih družabnih omrežij;
• naložite osupljiva ozadja;
• odkrijete deset razlogov za nakup Akrapovičevih izdelkov;
• izveste, kje lahko kupite Akrapovičeve avtomobilske izdelke v njegovi svetovni mreži prodajalcev in distributerjev;
• sledite zadnjim Akrapovičevim novicam iz sveta motošporta;
• več informacij je na voljo na www.akrapovic.com/index.php?id=2552