Težko pričakovani Jaguar XE s pnevmatikami Dunlop

Zanimivosti

Luksuzna limuzina ima kot prvo opremo nameščene Dunlopove pnevmatike Dunlop BluResponse J oziroma Sport Maxx RT J, razvite posebej za Jaguar. Jaguar je za prvo opremo brezkompromisnega modela XE izbral Dunlopove pnevmatike BluResponse J in Sport Maxx RT J v petih različnih dimenzijah. Različice prestižne limuzine so namreč opremljene z različnimi pnevmatikami in platišči. Dunlop, […]

Luksuzna limuzina ima kot prvo opremo nameščene Dunlopove pnevmatike Dunlop BluResponse J oziroma Sport Maxx RT J, razvite posebej za Jaguar.

Jaguar je za prvo opremo brezkompromisnega modela XE izbral Dunlopove pnevmatike BluResponse J in Sport Maxx RT J v petih različnih dimenzijah. Različice prestižne limuzine so namreč opremljene z različnimi pnevmatikami in platišči. Dunlop, ki je oskrbel že čisto prvega Jaguarja, bo tako vodilnega avtomobilskega proizvajalca oskrboval s pnevmatikami BluResponse J v dimenziji 205/55R17 95Y XL in Dunlop Sport Maxx RT J v dimenzijah 225/50R17 98 Y XL, 225/45R18 95 Y XL, 225/40R19 93 Y XL ter 255/35R19 96 Y XL. Vse navedene pnevmatike se ponašajo z oznako J, kar pomeni, da jih je Dunlop razvil posebej za Jaguar.

Dunlopova večkrat nagrajena BluResponse slovi po polimerih s koreninami v motošportu in zagotavlja odličen oprijem na mokri podlagi. Pnevmatika Dunlop Sport Maxx RT pa je bila izdelana z namenom, da zagotovi odličen oprijem in lastnosti pri zaviranju, kot na ravni motošporta. Vse to so lastnosti, ki gredo z roko v roki z novim Jaguarjem XE, saj omogočajo dinamično vožnjo in obenem pripomorejo, da je slednji na cesti še zmogljivejši.

Dunlop Sport BluResponse zasnova