Tehnološka posodobitev Škode Octavie

Novosti

Motorno paleto bo z modelskim letom 2017 dopolnil sodobni trivaljni bencinski turbomotor, za najzmogljivejše izvedbe pa bo po novem na voljo prilagodljivo uravnavanje podvozja (DCC). Paleta bencinskih in dizelskih motorjev sega vse do izvedb RS z močjo 169 kW (230 KM) pri TSI oz. 135 kW (184 KM) pri TDI. V ponudbi bencinskih motorjev TSI bo […]

Motorno paleto bo z modelskim letom 2017 dopolnil sodobni trivaljni bencinski turbomotor, za najzmogljivejše izvedbe pa bo po novem na voljo prilagodljivo uravnavanje podvozja (DCC).

Paleta bencinskih in dizelskih motorjev sega vse do izvedb RS z močjo 169 kW (230 KM) pri TSI oz. 135 kW (184 KM) pri TDI.

V ponudbi bencinskih motorjev TSI bo trivaljni turbomotor nadomestil močnejšo različico 1,2-litrskega štirivaljnika. Novi 1,0-litrski TSI iz gibne prostornine 999 cm3 razvije moč 85 kW (115 KM), pri čemer v območju od 2.000 do 3.500 vrt./min doseže navor 200 Nm. Prvi trivaljnik v zgodovini te modelske serije deluje zelo umirjeno, z voznimi zmogljivostmi pa prekaša prejšnji motor.

Z novim motorjem 1.0 TSI lahko Škoda Octavia v limuzinski izvedbi in s 7-stopenjskim menjalnikom DSG v 10,0 s pospeši od nič do 100 km/h in doseže končno hitrost 202 km/h.

Z ročnim menjalnikom je pospešek še za malenkost boljši (9,9 s), končna hitrost pa je enaka (202 km/h). Za karavansko izvedbo Škoda Octavia Combi pa so ti podatki naslednji: 10,2/10,1 s in 200/200 km/h (s 7-stopenjskim DSG oz. z ročnim menjalnikom).

Največjo izboljšavo pa novi trivaljni TSI prinaša na področju porabe, ki je za 8 odstotkov nižja kot pri prejšnjem motorju. Limuzina s 7-stopenjskim DSG se na 100 km zadovolji s 4,5 l bencina na 100 km (105 g CO2/km), z ročnim menjalnikom pa je poraba enaka (4,5 l/100 km), emisija pa še nekoliko manjša (103 g CO2/km). Pri karavanu so podatki za porabo naslednji: 4,6 l/100 km (106 g CO2/km) oz. 4,5 l/100 km (105 g CO2/km).

Pri Škodi za linije opreme Active, Ambition in Style ponujajo opcijski aeropaket z načrtnimi modifikacijami opreme, ki še dodatno izboljšujejo učinkovitost. Paket vključuje športno podvozje, pri katerem je karoserija spuščena bliže cesti in je zato zračni upor manjši, aktivne žaluzije hladilnika za boljšo aerodinamiko ter usmernik zraka na zadku oz. nad zadnjim steklom, ki prav tako prispevata k boljši aerodinamiki vozila. Pnevmatike so optimirane za čim manjši kotalni upor. S temi izboljšavami se poraba pri limuzini in karavanu z ročnim menjalnikom zmanjša na 4,4 l/100 km, emisija CO2 pa na 102 g/km.

Novi motor 1.0 TSI za Škodo Octavio je po vseh tehničnih merilih na ravni najsodobnejših agregatov. Zaradi kompaktne zgradbe in aluminijastega ohišja znaša masa trivaljnika samo 78 kilogramov. Njegovi aluminijasti bati in kovane ojnice so odlično uravnoteženi, tako da tudi brez izravnalne gredi deluje umirjeno in kultivirano. Vse komponente ročičnega pogona imajo nizko maso, torne izgube pa so majhne. Blok in glava motorja imata svoja hladilna krogotoka, izpušni zbiralnik, ki je integriran v glavi motorja, pa je pomemben element zmogljivega toplotnega managementa.

Za boljšo izmenjavo plinov sta sesalna in izpušna odmikalna gred nastavljivi pod kotom 50 oz. 40 stopinj. Sistem vbrizgavanja preko skupnega voda gorivo vbrizgava pod tlakom do 250 bar. Hladilnik polnilnega zraka za turbinski polnilnik je integriran v sesalni cevi, zato tlak polnjenja, ki lahko doseže do 1,6 bar (relativni), narašča zelo spontano.

Paleta motorjev z DCC

V kombinaciji s prilagodljivim uravnavanjem podvozja (DCC) so na voljo naslednji motorji:

Motorji TSI

  • 1.4 TSI/110 kW (150 KM), 6-stopenjski ročni menjalnik in 7-stopenjski DSG
  • 1.8 TSI/132 kW (180 KM), 6-stopenjski ročni menjalnik in 7-stopenjski DSG; 4×4 s
    6-stopenjskim DSG
  • 2.0 TSI/162 kW (220 KM) – RS, 6-stopenjski ročni menjalnik in 6-stopenjski DSG
  • 2.0 TSI/169 kW (230 KM) – RS 230, 6-stopenjski ročni menjalnik in 6-stopenjski DSG

Motorji TDI

  • 2.0 TDI/110 kW (150 KM), 6-stopenjski ročni menjalnik in 6-stopenjski DSG; 4×4 s
    6-stopenjskim DSG
  • 2.0 TDI/135 kW (184 KM), 6-stopenjski ročni menjalnik in 6-stopenjski DSG; 4×4 s
    6-stopenjskim DSG

Prilagodljivo uravnavanje podvozja (DCC)

Z novim modelskim letom bo pri Škodi Octavii za motorje z močjo od 110 kW (150 KM) na voljo kombinacija s prilagodljivim uravnavanjem podvozja Dynamic Chassis Control (DCC). Tako bo doživljanje vožnje še bolj vsestransko, voznik bo lahko za karakteristiko krmiljenja koles in blaženja poljubno nastavljal režime Comfort, Normal in Sport. Sistem bo na voljo tudi v izvedbah Škoda Octavia RS in Octavia RS 230, ki ju bo s pritiskom na tipko med drugim mogoče spremeniti v udobno vozilo za vsakodnevne vožnje.

octavia-ponoci

Pri blažilnikih sistema DCC električni ventil krmili pretok olja skozi blažilnike. Hitri procesor upravlja njegovo delovanje glede na stanje ceste, voznikov slog vožnje in izbrano nastavitev. Velik premer omogoča udobno vožnjo, majhen premer pa vozilo močneje pritisne ob cestišče: odzivnost krmiljenja je še bolj natančna, krmilne in zavorne lastnosti so zaradi načrtnega stabiliziranja še preciznejše, karoserija pa se manj nagiba v prečni smeri. DCC prispeva tudi k aktivni varnosti saj v nevarnih situacijah sistem samodejno preklopi iz režima Comfort v režim Sport. S tem zagotovi večjo stabilnost, boljši oprijem pnevmatik in krajše zavorne poti.

DCC je skupaj z možnostjo izbire voznega profila na voljo od linije opreme Ambition naprej.

Z izbiro voznega profila lahko voznik preklaplja med različnimi režimi delovanja ter s tem med različnimi karakteristikami krmiljenja, prestavljanja pri menjalniku DSG in nastavitvami podvozja.

Modelsko leto 2017 prinaša novosti tudi v ponudbi platišč: za Octaviini liniji opreme Ambition in Style bodo na voljo črna 17-palčna platišča z imenom Teron.

Novosti pri multimedijskih sistemih

Multimedijski sistemi za Škodo Octavio spadajo v drugo generacijo modularnega infotainment sistema (MIB II). Odlikujejo jih enostavno upravljanje, vsestranska uporabnost in zmogljivo  delovanje. Z novim modelskim letom bo že v sklopu osnovne linije opreme Active serijski multimedijski radio Swing. Pri multimedijskem navigacijskem sistemu Amundsen je zdaj dodana še funkcija WLAN. Nekatere funkcije sistema je mogoče upravljati preko aplikacije Škoda Media Command na tablici ali pametnem telefonu, kar je zelo privlačna rešitev za potnike na zadnjih sedežih Škode Octavie.