Tecite in pomagajte tistim, ki danes tega še ne morejo

Aktualno, Zanimivosti

Podjetje Renault Nissan Slovenija, d.o.o., je ponosni partner letošnjega slovenskega dela globalnega teka Wings for Life. S svojo udeležbo bodo tekači zbirali denar za raziskave, katerih cilj je najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Da bi zbrali še več denarja, se lahko prav vsakdo pridruži ekipi PASSION4LIFE. Vsakemu članu ekipe bo Renault podaril majico, na skupnem […]

Podjetje Renault Nissan Slovenija, d.o.o., je ponosni partner letošnjega slovenskega dela globalnega teka Wings for Life. S svojo udeležbo bodo tekači zbirali denar za raziskave, katerih cilj je najti zdravilo za poškodbe hrbtenjače. Da bi zbrali še več denarja, se lahko prav vsakdo pridruži ekipi PASSION4LIFE. Vsakemu članu ekipe bo Renault podaril majico, na skupnem treningu paket tekaških pripomočkov, za vsak pretečen kilometer vsakega člana ekipe pa bo Renault doniral še dodaten evro organizaciji Wings for Life World Run.

Na milijone ljudi po svetu živi na invalidskih vozičkih zaradi poškodbe hrbtenjače, ki je največkrat posledica prometne nesreče. Neprofitna fundacija Wings for Life želi zanje prek najsodobnejših raziskav in kliničnih študij najti zdravilo. V ta namen so leta 2014 prvič organizirali tudi neobičajno tekaško tekmovanje »Wings for Life World Run«. V nedeljo, 8. maja 2016, bo ves svet že tretje leto zapored ob natanko istem času tekel za tiste, ki tega ne morejo. Za razliko od drugih tekaških tekmovanj tekači ne bodo tekli proti ciljni črti, ampak bodo v Sloveniji »bežali« pred zasledovalnim vozilom Renault Kadjar, ki jih bo počasi izločalo iz tekmovanja. Zadnji moški in ženska, ki še tečeta, bosta postala svetovna zmagovalca.

100 odstotkov startnin in zbranih donacij v okviru globalnega teka je namenjenih raziskavam fundacije Wings for Life. V družbi Renault Nissan Slovenija želijo za raziskave zbrati še več sredstev. Zato so ustanovili ekipo »Passion4life Renault Slovenija«. Lahko se ji pridruži prav vsak udeleženec ljubljanskega teka in z vsakim pretečenim kilometrom dodatno za pomoč prispeva še po en evro.

Da bi se ekipi pridružilo čim več tekmovalcev, s čimer bi zbrali toliko več donacijskih sredstev, so se vabilu prvi odzvali tudi številni znani Slovenci: alpinist in prvi smučar z vrha Everesta Davo Karničar, profesionalni deskar prostega sloga in Red Bullov športnik Tim-Kevin Ravnjak, akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič iz F&B Acrobatics, nekdanji paraolimpijec Janez Hudej, 4-kratni udeleženec na paraolimpijskih igrah in David Razboršek iz Zavoda Vozim.

Tudi ženski del ekipe, glasbenica Nina Pušlar in priznana baletna solistka Ana Klašnja sta športno zelo aktivni. Slednja je ambasadorka teka Wings for Life World Run in je trenutno zaradi visoke nosečnosti v stanju športnega mirovanja, ampak preostale člane ekipe motivira in spodbuja.

Tecite za tiste, ki tega ne morejo – prijavite se na ljubljanski »Wings for Life World Run« in se nato pridružite ekipi »Passion4life Renault Slovenija«!