Reorganizacija PSA Peugeot Citroen

Aktualno, Zanimivosti

V letu 2012 je skupina PSA postavila temelje lastnega industrijskega in komercialnega vzpona. Potrjene so bile naslednje strateške smernice skupine: njeno okrevanje bo potekalo preko izražanja dveh vplivnih in jasno raznolikih blagovnih znamk, ponovne vzpostavitve donosnosti in uspešne sklenitve zveze s skupino General Motors. Za zagotovitev uspešnega izvrševanja strategije skupine PSA bo z 2. aprilom […]

peugeot 2008 2013V letu 2012 je skupina PSA postavila temelje lastnega industrijskega in komercialnega vzpona. Potrjene so bile naslednje strateške smernice skupine: njeno okrevanje bo potekalo preko izražanja dveh vplivnih in jasno raznolikih blagovnih znamk, ponovne vzpostavitve donosnosti in uspešne sklenitve zveze s skupino General Motors. Za zagotovitev uspešnega izvrševanja strategije skupine PSA bo z 2. aprilom 2013 svoje delo nastopila tesno povezana ekipa direktorjev, ki bo zbrana okoli Philippeja Varina, predsednika upravnega odbora.

Odbor generalne direkcije sestavljajo štirje člani upravnega odbora, ki jih je 12. marca 2013 imenoval nadzorni svet, in devet direktorjev, ki so priključeni predsedniku upravnega odbora:

  • Philippe Varin, predsednik upravnega odbora
  • Jean-Baptiste de Chatillon, član upravnega odbora, finančni direktor
  • Grégoire Olivier, član upravnega odbora,direktor področja Azije
  • Jean-Christophe Quémard, član upravnega odbora, direktor programov

Frédéric Saint-Geours je bil imenovan za posebnega svetovalca predsednika upravnega odbora.

  • Maxime Picat, direktor znamke Peugeot
  • Frédéric Banzet, direktor znamke Citroën
  • Gilles Le Borgne, direktor raziskav in razvoja
  • Denis Martin, direktor industrije in logistike
  • Yannick Bezard, direktor nabave
  • Philippe Dorge, direktor človeških virov
  • Yves Bonnefont, direktor strategije
  • Pierre Todorov, generalni tajnik
  • Jonathan Goodman, direktor komunikacij 

Claude Brunet je bil imenovan za posebnega svetovalca predsednika upravnega odbora.

citroen C3Direktor znamke Peugeot in direktor znamke Citroën bosta priključena neposredno predsedniku upravnega odbora. Predsednik upravnega odbora bo osebno skrbel, da bodo vsi člani organizacije vključeni v izpolnjevanje obljube, ki sta jo obe blagovni znamki dali svojim strankam. Vodenje odnosov med delodajalci in delojemalci je v pristojnosti direkcije za človeške vire skupine PSA z namenom vzpostavitve bolj kakovostnega dialoga med socialnimi partnerji.

Poleg tega bo predsednik upravnega odbora vsakemu posameznemu članu upravnega odbora poleg njegovih neposrednih odgovornosti zaupal tudi nalogo vodenja določenih strateških in operativnih ciljev, s čimer bo generalna direkcija še dodatno povečala svojo kolektivno učinkovitost:
– Finančni direktor bo skrbel za optimizacijo rezultata skupine PSA z izvajanjem arbitraž med direkcijami znamk Peugeot in Citroën ter direkcijo za industrijo in logistiko. Poleg tega bo poskrbel tudi za porast donosnosti v državah na območju Latinske Amerike.
– Direktor področja Azije bo zagotovil rentabilen razvoj na območju Rusije in industrijski razvoj v državah izven Evrope in Latinske Amerike.
– Direktor programov bo vodil izvajanje skupnih projektov direkcije za programe, direkcije za nabavo, direkcije za raziskave in razvoj ter direkcije za industrijo in logistiko, še posebej z namenom zmanjšanja lastne tovarniške cene in z namenom sklenitve zveze s skupino General Motors.