Prve testne vožnje z novim Cayennom S E-Hybrid

Novosti

Novi Cayenne S E-Hybrid je dokazal, da se zmogljivost in učinkovitost med seboj ne izključujeta. V okviru mednarodne novinarske predstavitve konec oktobra so prvič testirali prvi priključni hibridni model med prestiž­nimi športnimi terenci na svetu. Priključni hibrid, že tretji pri Porscheju, je na testnih vožnjah za skupno več kot 4.200 prevoženih kilometrov porabil samo 5,6 […]

Novi Cayenne S E-Hybrid je dokazal, da se zmogljivost in učinkovitost med seboj ne izključujeta. V okviru mednarodne novinarske predstavitve konec oktobra so prvič testirali prvi priključni hibridni model med prestiž­nimi športnimi terenci na svetu.

Priključni hibrid, že tretji pri Porscheju, je na testnih vožnjah za skupno več kot 4.200 prevoženih kilometrov porabil samo 5,6 l/100 km.

Poleg Cayenna S E-Hybrid so na istih testnih progah preizkusili tudi Panamero S E-Hybrid. Tudi ta Porschejev priključni hibrid je po zaslugi ugodne mase, pogona na zadnji kolesni par in nizkega zračnega upora navdušil s povprečno porabo 5,4 l/100 km.

cayane

Oba priključna hibrida so preizkusili na cestah v okolici Frankfurta na Majni – skozi naselja, na regionalnih cestah in avtocestnih odsekih, mestoma tudi brez hitrostnih omejitev. Na različnih relacijah, ki so bile dolge od 36 do 56 kilometrov, se je tudi potrdilo, da je doseg 36 kilometrov na izključno električni pogon ter s tem porabo 0,0 l/100 km in ničelne vrednosti lokalnih emisij, resnično mogoče doseči tudi v praksi, ne le na testnih mizah in po kriterijih NEVC.

Cayenne S E-Hybrid ima sistemsko moč 306 kW (416 KM), za pospešek od nič do 100 km/h potrebuje 5,9 sekunde, njegova končna hitrost pa je 243 km/h. Pri avto­mobilskih trgovcih je novi Cayenne S E-Hybrid naprodaj od oktobra 2014. Porsche je  tako edini  avtomobilski proizvajalec, ki  ima v ponudbi tri  modele s  priključnim hibridnim pogonom. Poleg novega Cayenna S E-Hybrid in Panamere S E-Hybrid, ki je na trg prišla avgusta 2013 kot prvi priključni hibrid v segmentu luksuznih vozil, o Porschejevih kompetencah na področju priključne hibridne tehnologije priča tudi superšportni model 918 Spyder.