Prodaja Fordovih športnih vozil se je podvojila

Poslovno

Prodaja Fordovih športnih avtomobilov v Evropi se je v letu 2016 do tega trenutka že skoraj podvojila, saj so v regiji do konca avgusta prodali 31.000 vozil, kar pomeni povečanje za 98 odstotkov v primerjavi z letom 2015. Letos bo Ford po vsem svetu prodal več kot 200.000 športnih vozil, med katerimi so tudi Mustang, Focus RS, […]

Prodaja Fordovih športnih avtomobilov v Evropi se je v letu 2016 do tega trenutka že skoraj podvojila, saj so v regiji do konca avgusta prodali 31.000 vozil, kar pomeni povečanje za 98 odstotkov v primerjavi z letom 2015.

Letos bo Ford po vsem svetu prodal več kot 200.000 športnih vozil, med katerimi so tudi Mustang, Focus RS, Focus ST in Fiesta ST – skoraj dvakrat več kot pred samo tremi leti.

Mlajši in premožnejši kupci avtomobilov izbirajo v rastoči ponudbi Fordovih športnih vozil, ki jim izpolnijo vse želje glede športnega vznemirjenja.

Focus RS, ki je prvič na voljo po vsem svetu, je že povsem razprodan, število naročil v Evropi pa je od uvedbe že preseglo 8.800 vozil.

Danes bo divje in glasno … ? #avtoovernet #fordslovenija #ford #fordfocusrs #focusrs #fordmustang #mustang #testday

A photo posted by Avto.Over.Net (@avtoovernet) on

Od uvedbe vroče kombilimuzine Fiesta ST leta 2013 je Ford prodal že več kot 38.000 teh vozil, ki se uvrščajo v sam vrh športnega razreda, prodaja do konca avgusta pa se je v primerjavi z enakim obdobjem v letu 2015 povečala za 11 odstotkov. V Evropi je prvič možno naročiti novo različico Fieste ST s petimi vrati, Ford pa je letos predstavil tudi novo Fiesto ST200 z 200 KM, ki je na voljo samo v različici s tremi vrati in pospeši do 100 km/h v 6,7 sekunde.

Prodaja Focusa ST se je do konca avgusta v primerjavi z letom 2015 povečala za 21 odstotkov.

Po omejeni razpoložljivosti v lanskem letu prodaja Mustanga, najbolje prodajanega športnega kupeja v letu 2015, v Evropi in tihomorskem delu Azije še naprej narašča. Od uvedbe konec leta 2015 je število naročil Mustanga v Evropi že preseglo 20.000 vozil. Po podatkih, ki jih objavlja nemški zvezni urad za promet KBA, je Mustang podobno kot marca tudi avgusta premagal tekmece in postal najbolje prodajani športni avto v Nemčiji.

V ZDA je povpraševanje po modelih Mustang GT 350 in 350R tako veliko, da sta oba modela razprodana že za modelno leto 2017.

Ford Performance na povečevanje povpraševanja po športnih avtomobilih odgovarja s širitvijo palete modelov. V zadnjem četrtletju letošnjega leta prihaja na ameriški trg povsem novi F-150 Raptor, ki bo prvič na voljo tudi na Kitajskem. Za prvih 500 avtomobilov Ford GT, ki bodo na voljo proti koncu leta, se poteguje kar 6500 kupcev.

Pred nedavnim so v oddelku Ford Performance kupce razveselili z objavo, da bodo čas proizvodnje povsem novega Forda GT podaljšali še za dve leti, tako da bodo superšportnika iz ogljikovih vlaken skupno izdelovali štiri leta.