Peugeot 308 prejel pet EuroNCAP zvezdic

Aktualno, Novosti

Nova limuzina PEUGEOT 308, ki je bila prvič predstavljena na salonu v Frankfurtu in ki so jo v Franciji in Nemčiji začeli prodajati konec septembra, si je pravkar prislužila najvišjo oceno 5 zvezdic na preskusih Euro NCAP.

Nova limuzina PEUGEOT 308, ki je bila prvič predstavljena na salonu v Frankfurtu in ki so jo v Franciji in Nemčiji začeli prodajati konec septembra, si je pravkar prislužila najvišjo oceno 5 zvezdic na preskusih Euro NCAP. 

Preskusi, ki jih je opravila neodvisna organizacija Euro NCAP, so bili izvedeni po novem poostrenem protokolu ocenjevanja. S posameznimi ocenami 5 zvezdic v vseh 4 kategorijah (zaščita odraslih, otrok, in pešcev ter sistemi pomoči pri vožnji) novi PEUGEOT 308 potrjuje svojo visoko raven varnosti, zlasti s svojo opremo, ki je vgrajena serijsko:
– regulator-omejevalnik hitrosti,
– ESP, sistem zaščite koles pred zdrsavanjem ASR+,
– šest varnostnih blazin (dve čelni, dve bočni, dve zavesi)
– pritrdišča Isofix s tremi točkami vpenjanja
– električno krmiljena parkirna zavora in pomoč pri speljevanju na vzpetini (Hill Assist) že od nivoja 2

Od predhonika je novi 308 lažji za približno 140 kilogramov!

308 je svojo varnost dokazal tudi na preizkusih EuroNCAP

Novi PEUGEOT 308 je deležen tudi številnih drugih inovativnih sistemov pomoči pri vožnji:
– aktivni regulator hitrosti,
– opozorilo za nevarnost naleta
– samodejno zaviranje v sili,
– prostoročni dostop in zagon (ADML)
– nadzor mrtvih kotov
– kamera za vzvratno vožnjo
– storitve Peugeot Connect SOS (klic v sili) in Peugeot Connect Assistance

Peugeot i-Cockpit novega 308 prav tako prispeva k dobremu počutju v vozilu, zaradi majhnega volana, visoko postavljene instrumentne plošče, velikega 9,7-palčnega zaslona na dotik in zgornje konzole. In končno novi PEUGEOT 308 ponuja tudi številne storitve PEUGEOT Connect Apps, ki so osnovane na tehnologiji mobilnega interneta. Zaradi ergonomskega velikega zaslona na dotik so aplikacije lahko dostopne, njihova uporaba pa je intuitivna. Voznik ima v realnem času na voljo praktične informacije, ki mu poenostavijo vsakdanjo vožnjo : o nevarnih območjih (preko aplikacije Coyote), o prostih parkirnih mestih v bližini, o cenah goriv v bližnjih bencinskih servisih, prometne informacije, vremensko napoved, turistične informacije, imenik, itd.