Perles z velikimi ambicijami v leto 2015

Aktualno

V Perlesu so predstavili temeljito prestrukturiranje poslovanja pod vodstvom novih lastnikov. Z novim menedžmentom, novimi produkti, novimi proizvodnimi zmogljivostmi so v Perlesu pripravljeni na prihodnost. Po prevzemu novembra 2013 so novi lastniki v letu 2014 videli tranzicijsko leto. Slednje naj bi postavilo temelje za prihodnje poslovanje. V zadnjih 12-ih mesecih so se spremembe dotaknile praktično vseh […]

V Perlesu so predstavili temeljito prestrukturiranje poslovanja pod vodstvom novih lastnikov. Z novim menedžmentom, novimi produkti, novimi proizvodnimi zmogljivostmi so v Perlesu pripravljeni na prihodnost.

Po prevzemu novembra 2013 so novi lastniki v letu 2014 videli tranzicijsko leto. Slednje naj bi postavilo temelje za prihodnje poslovanje. V zadnjih 12-ih mesecih so se spremembe dotaknile praktično vseh področij z namenom učinkovitega poslovanja. Z zagotavljanjem dolgoročnih pogodb s strankami pretežno iz Evrope v Perlesu v letu 2015 pričakujejo porast prodaje za 50 %. Vse navedeno je posledica vrste smelih odločitev. Menedžment je na konferenci tudi poudaril, da se je trend proizvodnje vedno večje količine električnega orodja na daljnem vzhodu zaustavil. Ponovno bo ključna proizvodnja kakovostnih izdelkov, narejenih na evropskih tleh. Glede na dejstvo, da so glavni kupci Perlesovih izdelkov v naši neposredni bližini, so vrata nadaljnjemu uspešnemu razvoju odprta na stežaj.

Po prevzemu podjetja konec leta 2013 so bili novi delničarji pripravljeni na popolno prestrukturiranje podjetja. Na osnovi opustitve nedonosnih poslov, selitve in vzpostavitve veliko bolj učinkovite proizvodnje na novi lokaciji, Perles za leto 2014 napoveduje prodajo v obsegu 3 milijonov evrov. Letna proizvodnja se osredotoča na 40 tisoč kosov električnih orodij za profesionalno uporabo. Med prestrukturiranjem se je  število zaposlenih zmanjšalo na 40 predanih sodelavcev. Na osnovi naročil in novih projektov za leto 2015 je vodstvo prepričano v povečanje prodaje za 50 % in doseganje prihodkov iz prodaje v vrednosti 4,5 milijonov evrov.

Foto: https://www.facebook.com/perles.professional/photos/a.122152011268799.25684.122148827935784/306330306184301/?type=1&theater

Foto: https://www.facebook.com/perles.professional/photos

Stabilnost in rast sta rezultat številnih aktivnosti, vključno z optimizacijo poslovnih funkcij. Skladno z odločitvijo o zmanjševanju števila sodelavcev vodstva je solastnik Christian Buechl prevzel naloge direktorja družbe. Podjetje se je preselilo na novo lokacijo v Poslovno cono v Šenčurju. Vrstile so se spremembe kadrovske strukture, optimizacija proizvodnega procesa, poenostavitev nabave vhodnih surovin. Jasna osredotočenost na specifična orodja za uporabno v gradbeništvu, obdelavi kovin in lesa je Perlesu omogočila učinkovit nastop med močno konkurenco v panogi električnih ročnih orodij. Ocene uporabnikov kažejo, da orodja Perles med konkurenco izstopajo po zanesljivosti, robustnosti in konkurenčnih cenah.

 V Perlesu izdelke preizkušajo v lastnem laboratoriju in jih izpostavljajo delovanju v zahtevnih okoliščinah, ki jih določajo pričakovanja uporabnikov. Vsi izdelki znamke Perels so sedaj na voljo tudi v povsem novi prodajalni v Šenčurju pri Kranju. Tam je mogoče izdelke tako preizkusiti, kot si jih tudi izposoditi.