Opel z novimi nagradami (anketa o zadovoljstvu)

Zanimivosti

V največji anketi o zadovoljstvu uporabnikov avtomobilov v Nemčiji, letni raziskavi zanesljivosti vozil agencije za raziskave trga J.D. Power, je mali Opel ADAM osvojil najvišjo oceno. Opel Insignia se je uvrstila na četrto mesto v razredu srednje velikih vozil, Opel Mokka pa se je izkazala z bronasto medaljo v izjemno tekmovalnem razredu kompaktnih športnih terencev. […]

V največji anketi o zadovoljstvu uporabnikov avtomobilov v Nemčiji, letni raziskavi zanesljivosti vozil agencije za raziskave trga J.D. Power, je mali Opel ADAM osvojil najvišjo oceno. Opel Insignia se je uvrstila na četrto mesto v razredu srednje velikih vozil, Opel Mokka pa se je izkazala z bronasto medaljo v izjemno tekmovalnem razredu kompaktnih športnih terencev.

Anketa agencije J.D. Power zajema 24 proizvajalcev avtomobilov in 68 modelov vozil.

Letos je v spletni anketi agencije J.D. Power sodelovalo 15.453 oseb, ki so izpolnjevale temeljni pogoj, da svoj avtomobil vozijo vsaj dve leti. V anketi so morali odgovoriti na vprašanja o kakovosti/trpežnosti, videzu in stroških uporabe. Ocene so nato razvrstili, zmagovalec pa je znamka ali model z najmanj okvarami.

Zmagovalci revije Auto-Test 2016

Hkrati s podelitvijo nagrad J.D. Power je potekala tudi slovesnost, na kateri je zmagovalce za leto 2016 razglasil tudi največji evropski vodnik za kupce avtomobilov Auto-Test. Opel Insignia 1.6 CDTI je kot avto, ki nudi največ glede na ceno, osvojila prvo mesto v kategoriji srednje velikih avtomobilov (kombinirana poraba goriva pri ciklusu NEDC 3,8–4,1 l/100 km, emisije CO2 99–109 g/km). Zmagovalce revije Auto-in rezultate ankete J.D. Power skupaj objavljajo že od leta 2008.