Novo doma: Renault Koleos

Aktualno, Novosti

V Sloveniji se čez teden dni prične prodaja novega oziroma bolje zapisano prenovljenega Renault Koleosa, ki so ga dosedaj v stari izvedbi v Sloveniji od leta 2008 prodali v 350 primerkih. Koleos, ki je osnovan na sorodnem modelu znamke Samsung, je povzel še več…

V Sloveniji se čez teden dni prične prodaja novega oziroma bolje zapisano prenovljenega Renault Koleosa, ki so ga dosedaj v stari izvedbi v Sloveniji od leta 2008 prodali v 350 primerkih.

 
A49513F8-F659-11E0-BE6D-83A166B94067Koleos, ki je osnovan na sorodnem modelu znamke Samsung, je povzel še več tehničnih lastnosti Nissanovih vozil, ki so v lasti Renaulta in veljajo za dobra in zanesljiva terenska vozila. Koleos se proizvaja v Južni Koreji.
 
Prednji del Koleosa je najbolj vidno preoblikovan. Sedaj še bolj poudarja čvrst značaj in robustnost vozila, medtem ko je razpoznavna oblika zadnjega dela ostala nespremenjena. Močno nagnjeno zadnje steklo daje vtis gibanja naprej in s tem poudarja izviren videz avtomobila. Notranjost ohranja podobnost in občutek sedenja v limuzinah srednjega ali celo višjega razreda.
 
Nekaj podrobnosti o novem vozilu:
– Koleos ima v potniški kabini kar 70 litrov shranjevalnih in odlagalnih mest (v armaturni plošči je 15 l velik prostor)
– vrata prtljažnika, ki je velik 450 l, so dvodelna, katere spodnji del ima nosilnost 200 kg
– nivoja oprema sta dva; Dynamique in Privilege
– Koleosa je mogoče naročiti ali s šibkejšim dizelskim pogonskim agregatom dCi 150 ali močnejšim dCi175
– dCi 150 je na voljo samo s pogonom na prednja kolesa ali samo s pogonom na vsa štiri kolesa in hkrati s samodejnim menjalnikom BVA
– med serijsko opreme sodi že sistem ESP, deljiva zadnja klop v razmerju 60/40, usnjen volanski obroč, samodejna klimatska naprava, navigacijska naprava TomTom,…
 

Za najugodnejšega Koleosa velja različica Dynamique dCi 150 4×2 za katero je potrebno odšteti 25.800 evrov. Najdražja, ki stane 32.200 evrov, je tista z opremo Privilege, štirikolesnim pogonom, samodejnim menjalnikom in pogonskim agregatom dCi 150. Uvoznik predvideva, da bo do konca leta prodal 30 vozil, medtem ko prihodnje leto med 50 in 70.
 
Oglejte si se zanimiv TV oglas, ki so ga pripravili za novega Koleosa.