Novo doma: Volvo S90 (resen konkurent v svetu premijskih limuzin)

Novo doma

Letošnjega januarja je Volvo na avtomobilskem salonu NAIAS v Detroitu predstavil povsem novo luksuzno limuzino S90, ki končno prihaja tudi v Slovenijo. S tem modelom predstavlja švedsko videnje še vedno najbolj klasične avtomobilske oblike, ki je hkrati opremljena z vsemi sodobnimi varnostnimi, tehnološkimi in komunikacijskimi sistemi. https://www.instagram.com/p/BEVlaCfqiUb/ “V razmeroma konzervativni avtomobilski razred smo želeli vpeljati […]

Letošnjega januarja je Volvo na avtomobilskem salonu NAIAS v Detroitu predstavil povsem novo luksuzno limuzino S90, ki končno prihaja tudi v Slovenijo. S tem modelom predstavlja švedsko videnje še vedno najbolj klasične avtomobilske oblike, ki je hkrati opremljena z vsemi sodobnimi varnostnimi, tehnološkimi in komunikacijskimi sistemi.

https://www.instagram.com/p/BEVlaCfqiUb/

V razmeroma konzervativni avtomobilski razred smo želeli vpeljati nekaj novega. To je bila naša osnovna ideja. V notranjosti smo želeli S90 prestaviti na višjo raven. Razkošje visokega razreda smo želeli združiti z udobjem in kontrolo,” je razložil Thomas Ingenlath, vodja oblikovalskega oddelka pri Volvo Car Group.

Volvo S90 že na prvi pogled razkriva svoj drugačen značaj.  Zasnova se je začela leta 2011 na osnovi platforme SPA (Scalable Product Architecture). V njegovi prezenci se prepletata prefinjeno umirjena eleganca in samozavestna moč. Z dolgo razdaljo med središčem prednjih koles in začetkom armature v notranjosti definira svoj premijski značaj. Stranska linija je elegantna in vsebuje tudi nekaj rahlo športnih prvin. Zelo poseben je njegov obraz, na katerega so po vzoru športnega terenca XC90 nameščene inovativne luči v obliki Thorovega kladiva. Še bolj izstopa mreža pred pokrovom motorja, ki jo sestavlja triindvajset letvic konveksne oblike. Ta detajl so si sposodili pri legendarnem modelu P1800 iz šestdesetih let.

Luči v obliki Thorovega kladiva.

LED luči v obliki Thorovega kladiva, ki jih lahko vidimo tudi pri modelu XC90.

Kupec bo imel tudi možnost izbirati med navadnimi LED lučmi ali LED lučmi Active High Beam, ki se premikajo v smeri vožnje.

Skandinavski interier

Če ste najprej pomislili, da bomo govorili o zadržanih Skandinavcih in zadržanem oblikovanju ste se zmotili. Pri Volvu želijo, da postane termin skandinavski interier sinonim za preprostost in lepoto združeno z uporabnostjo. Pri zasnovi armaturne plošče in izbiri interior materialov so naredili velik preskok.

Notranjost novega S90 je kot svetišče. Njegova kabina je potujoči prostor za sprostitev, premišljevanje in povezovanje z zunanjim svetom. Oblikovalci so se poigrali s prefinjenimi naravnimi materiali, kot so les, aluminij, usnje in steklo tvorijo minimalistično sofisticirani ambient.

Uporaba vrhunskih materialov in zvestoba klasičnim oblikovalskim razmerjem ter površinam so bili od nekdaj odsev naše poti. Nikoli si nismo želeli vklapljati v ustaljene kalupe, temveč si od nekdaj prizadevamo izstopati,” pravi vodja Volvovega oblikovalskega oddelka Thomas Ingenlath.

Armaturna plošča je zasnovana okoli navpično postavljenega (9″) zaslona, ki služi kot nadzorna plošča občutljiva na dotik.

Interior Centrestack Right Volvo S90/V90

Popolnoma so prenovili tudi že tradicionalno udobne sedeže, ki so še vedno zelo udobni a po novem zavzamejo manj prostora.

Slovenski kupci bodo lahko izbirali med tremi paketi interior opreme in sicer Inscription, Momentum in Kinetic.

Intuitivna varnostna tehnologija

Volvo S90 je standardno opremljen s sistemom Intellisafe Assist, ki je nekakšen varnostni dežnik, pod katerim so združeni vsi najbolj napredni sistemi aktivne in pasivne varnosti. Sistem Intellisafe vključuje aktivni tempomat, samodejno parkiranje, 360-stopinjsko kamero, opozorilo za varnostno razdaljo, polavtonomno vožnjo Pilot Assist. Ta sistem nežno popravlja volan in sledi črtam na cestišču. Deluje vse do hitrosti okoli 130 kilometrov na uro, ob tem pa nima več potrebe po sledenju pred njim vozečega vozila.

Volvo S90 bo tudi prvi model, v katerega bo vgrajen še dodatno izpopolnjen sistem City Safety, ki seveda zaznava pešce in kolesarje, poleg tega pa bo imel podnevi in ponoči tudi sposobnost zaznavanja večjih živali, kot sta na primer jelen ali konj. Ta sistem ponuja intuitivno opozorilo in asistenco pri zaviranju, s čimer pomaga pri preprečevanju nesreč.

Infotainment

Volvo S90 ponuja tudi odlično audio in komunikacijsko izkušnjo. Na voljo je z Applovim vmesnikom CarPlay, ki omogoča enostavno brezžično povezovanje s pametnim telefonom in prostoročno uporabo vseh njegovih funkcij. Za odličen zvok pa skrbi audio sistem Bowers & Wilkins z 19 zvočniki.

Interior Bowers and Wilkins Door Speakers Volvo S90 1

Zmogljivi, varčni in okolju prijazni motorji

Volvo S90 je na voljo z dvema varčnima dvolitrskima dizelskima motorjema D4 in D5. Prvi zmore moč 140 kW (190 KM), njegova kombinirana poraba znaša 4.4 litra na sto kilometrov, v okolje pa izpusti le 116 gramov ogljikovega dioksida na kilometer. Motor D5 je nekoliko zmogljivejši (173 kW; 4.8 l/100 km; 127 gCO2/km).

Ponujajo tudi dvolitrska bencinska motorja T5 (187 kW; 6.5 l/100 km; 149 gCO2/km) in T6 AWD (235 kW; 7.2 l/100 km; 165 gCO2/km).

Poleg tega pa je Volvo S90 na voljo tudi  kot priključni hibrid s T8 Twin motorjem.

“Z vsemi tehnološkimi in varnostnimi inovacijami, z uporabo zmogljivih in varčnih motorjev in s sofisticiranim sistemom blaženja smo dosegli tudi ogromen napredek v kategorijah vozne dinamike, zmogljivosti in užitka pri vožnji. Povsem na novo smo zasnovali vozniško izkušnjo, ki temelji na občutku natančnosti, kontrole in udobja,” razlaga Dr. Peter Mertens, prvi mož razvoja pri Volvo Car Group.

PowerPulse Spool up

S90 gre v prodajo s 3. junijem in sicer z vstopno ceno 50.540 € (bencinski motor), a slovenski kupci se verjetno še bolj veselijo modela V90, na katerega tudi slovenski uvoznik računa, da bo paradni model pri nas.

Volvo tudi z modelom S90 samozavestno nadaljuje pot proti zavezi, da bodo od leta 2020 vsi njihovi novi avtomobili tako varni, da v njih nihče ne bo izgubil življenja ali se resno telesno poškodoval.