Novi razred B še naprednejši

Aktualno, Novosti

Prenovljena druga generacija razreda B prinaša v razred kompaktnih vozil številne inovacije in postavlja varnostne standarde v svojem razredu. Do prenove so v Sloveniji prodali 710 vozil, globalno kar 350.000. Na kupce cilja z novimi tehnologijami, izjemno prilagodljivo notranjostjo, prilagodljivo in kakovostno notranjostjo ter varčnimi motorji. Po novem bo razred B na voljo tudi v […]

Novi razred B - odslej tudi s paketom opreme AMG

Prenovljena druga generacija razreda B prinaša v razred kompaktnih vozil številne inovacije in postavlja varnostne standarde v svojem razredu. Do prenove so v Sloveniji prodali 710 vozil, globalno kar 350.000. Na kupce cilja z novimi tehnologijami, izjemno prilagodljivo notranjostjo, prilagodljivo in kakovostno notranjostjo ter varčnimi motorji. Po novem bo razred B na voljo tudi v povsem električni različici.

Ob predstavitvi leta 2011 je razred B na novo opredelil raven varnosti v kompaktnem razredu vozil z asistenčnimi sistemi, ki so postali del standardne opreme. Uradni statistični podaki v nemčiji kažejo, da se je število resnih trčenj v primerjavi s prvo generacijo zmanjšalo za kar 14 odstotkov. K temu veliko pripomore tudi sisitem COLLISION PREVENTION ASSIST, ki je del serijske opreme. Ta sistem temelji na radarju, ki nadzira stanje pred vozilom. Voznika opozarja na možnost naleta tako vizualno, kot v skrajnem primeru tudi z zvočnim signalom. V primeru zaviranja se vozil odzove s polno zavorno močjo in prepreči nesrečo. Prenovljeni razred B prihaja tokrat z nadgrajenim sistemom COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, ki vsebuje tudi avtonomno samodejno zaviranje. To se aktivira v primeru, da voznik ne reagira in bi lahko prišlo do nesreče.

Novi razred B - odslej tudi s paketom opreme AMG

Novi razred B – odslej tudi s paketom opreme AMG

Širok izbor motorjev z izjemno nizkimi izpusti CO2 in porabo goriva od 3,6 – 5 l / 100 km je podkrepljen še z dvema alternativnima oblikama pogona. B 200 Natural Gas Drive in električna različica razreda B sta na voljo tudi z opcijskim štirikolesnim pogonom 4Matic. S koeficientom upora manj 0,24 je Sports Tourer še vedno vzor v svojem razredu. B 200 Natural Gas Drive in Electric Drive se bosta kmalu pridružila obstoječim pogonskim sklopom. Oba uporabljata modularni koncept vozila Energy Space, ki ima pod potniško kabino prostor za cisterno za gorivo ali litij-ionsko baterijo. Zaradi tega inteligentnega načina je model s petimi sedeži popolnoma ohranil prtljažni prostor.

“Kot prvi član povsem nove generacije kompaktnih vozil je razred B utrl pot za velik uspeh v tem segmentu vozil. Pionir je zdaj v boljši formi kot kdajkoli prej,” pravi Ola Källenius, član uprave Mercedes-Benza, odgovoren za marketing in prodajo. “Razred B je odličen družinski avtomobil za vsakogar, ki mu veliko pomeni praktičnost, udobje in varnost, vendar hkrati ne želi zamuditi športnosti in dinamike pri vožnji.”

Notranjost ostaja bogato opremljena

Notranjost ostaja bogato opremljena

Prenova v notranjosti poudarja premium kakovost razreda B. Tokrat je avtomobil še bolj ekskluziven in kupcu daje še več možnosti za individualizacijo vozila. Nov je informacijski prikazovalnik, ki ima sedaj večjo diagonalo 20,3 cm (8 palcev). Na voljo je 12 barv ambientalne osvetlitve prostora, ki omogoča ustvarjanje unikatnega razpoloženja v potniški kabini. Prenovljena je tudi paleta linije in opreme. Style, Urban in po novem tudi AMG line. Vsak ima nekaj značilnih notranjih in zunanjih posebnosti. Paketi Night, Exclusive in AMG Exclusive zagotavljajo kupcu večjo individualizacijo vozila. Na željo je dobavljiv tudi sistem KEYLES-GO, ki omogoča prostoročni zagon vozila z elektronskim ključem.

Bo razred B dokazal, da lahko električen avtomobil izgleda povsem enako kot običajni?

Bo razred B dokazal, da lahko električen avtomobil izgleda povsem enako kot običajni?

Prvič je v novem razredu B na voljo tudi paket opreme AMG line, ki povečuje športnost in ekskluzivnost vozila. Zagotavlja dinamičen videz in masko vozila, ki je obarvana v Iridium srebro s kromiranimi vstavki. Nov je tudi zadnji odbijač z dvema cevema in integrirano kromirano obrobo. Nižje vzmetenje Sports Direct Steer izboljšuje vodljivost in povečuje doživetje pri vožnji. Za markanten izgled skrbijo 18 palčna platišča AMG z dvojnimi kraki iz lahke litine in perforirani zavorni koluti spredaj z napisom Mercedes-Benz. V notranjosti so sedeži iz umetnega usnja Artico in Dinamica mikrovlaken, nov je športni volan s sploščenim spodnjim delom in prestavno ročico iz perforiranega usnja. AMG line ima poseben smisel za detajle, zato so naslonjala za roke na vratih, sredinska konzola in prestavna ročica opremljene z dekoracijskim rdečim šivom. Športne stopalke so narejene iz plemenitega jekla in z gumjastimi čepi za boljši občutek.