Novi Peugeot Partner na električni pogon

Aktualno, Novosti

Z najnovešjo izvedenko na 100 % električni pogon se je Peugeot ponovno izkazal in profesionalnim uporabnikom ponudil Partnerja z motorji, prilagojenimi najrazličnejšim vrstam uporabe, z zmanjšanim vplivom na okolje in manjšo odvisnostjo od fosilnih goriv.

Z najnovešjo izvedenko na 100 % električni pogon se je Peugeot ponovno izkazal in profesionalnim uporabnikom ponudil Partnerja z motorji, prilagojenimi najrazličnejšim vrstam uporabe, z zmanjšanim vplivom na okolje in manjšo odvisnostjo od fosilnih goriv.

 
Septembra 2012 bo v Hanovru javnosti premierno predstavljen Prologue, ki bo najavil začetek trženja novega Partnerja na električni pogon v drugem četrtletju leta 2013.
 
BAEB9160-FC0F-11E1-8041-56C165B94067
 
Novi Partner, ki je spomladi 2012 prestal oblikovno prenovo, je bil do sedaj na voljo zgolj z motorjem z notranjim zgorevanjem, ki pa se ponaša s porabo goriva in nizkimi izpusti CO2. Od novembra 2012 bo na voljo nova izvedenka z izpusti CO2 v vrednosti 118 g/km.
 
Najnovejša izvedenka na 100 % električni pogon bo imela še manjši vpliv na okolje in bo profesionalnim uporabnikom ponudila rešitve za najrazličnejše vrste uporabe. Z novim Partnerjem na električni pogon bomo lahko dostopili do mestnih predelov, kjer je vožnja prepovedana z zakonom o izpustih škodljivih izpušnih plinov, hkrati pa bo zagotavljal tudi priročno uporabo in užitke v vožnji.
 
Partner na električni pogon ima v motornem prostoru vgrajen električni pogonski sklop in deluje preko dveh litij-ionskih akumulatorjev z visoko energetsko gostoto z zmogljivostjo 22,5 kW/h. Vgrajena sta v dno karoserije vozila, vsak na eni strani zadnje preme, ter zagotavljata enake vozne lastnosti in uporabne dimenzije prtljažnega prostora kot klasični Partner.
 
Partner na električni pogon ima vgrajen elektromotor sinhronega tipa s stalnimi magneti. Tovrstni motor nudi zmogljivosti  49 kW moči (67 KM) in 200 Nm razpoložljivega navora, ki je na voljo takoj. Deluje v povezavi z reduktorjem z eno samo prestavo s stalnim vklopom, kar zagotavlja dobro odzivnost in prožnost nemudoma po zagonu motorja in med vsemi fazami pospeševanja, ne da bi bilo treba spremeniti prestavno razmerje.
 
Avtonomija, ki po evropskem merilu porabe (NEDC) znaša 170 km, uvršča Partnerja na električni pogon na vodilno mesto v tržnem razredu malih furgonov na električni pogon.
 
Da se lahko vsakodnevno prilagodi najrazličnejšim potrebam, lahko akumulatorje Partnerja na električni pogon napolnite na dva načina: normalno polnjenje (16 A) v trajanju od 6 do 8 ur in hitro polnjenje (do 125 A) za vzpostavitev 80 % zmogljivosti akumulatorja v zgolj 30 minutah. Priključek za normalno polnjenje je nameščen na prednjem desnem blatniku vozila, medtem ko se priključek za hitro polnjenje nahaja na mestu lopute nalivne odprtine za gorivo, na zadnjem levem blatniku.
 
Na voljo sta dve dolžini (D1: 4,38 m in D2: 4,63 m). Partner na električni pogon nudi enega najbolj prostornih prtljažnikov v tržnem razredu malih furgonov. Uporabna prostornina izvedenke D1 znaša 3,3 m3, uporabna dolžina pa 1,80 m, pri izvedenki D1 pa uporabna prostornina znaša 3,7 m3, uporabna dolžina pa 2,05 m. Največja masa tovora lahko znaša 675 kg, kar je največ v tej kategoriji.
 
Po zaslugi prednje sedežne klopi Multi-flex, ki lahko sprejme kar tri potnike, je Partner na električni pogon ohranil prednosti z vidika razporeditve sedežev, s katerimi se Partner ponaša že od pričetka trženja. S sedežno klopjo Multi-flex je možno uporabno prostornino povečati za 400 litrov. Tako se prostornina za prtljago pri izvedenki D1 poveča na 3,7 m3, njena uporabna dolžina pa znaša 3 metre. Pri izvedenki D2 pa prostornina doseže 4,1 m3, uporabna dolžina pa znaša 3,25 metre.
 
Ob pričetku prodaje bo za Partnerja na električni pogon na voljo ponudba storitev, s katero si bo Peugeot prizadeval zadovoljiti najrazličnejša pričakovanja kupcev. V te storitve bodo vključeni:
– akumulator na voljo proti plačilu ali za najem,
– posebna garancija proizvajalca za akumulator in pogonski sklop z vidika trajanja in števila prevoženih kilometrov, 
– ustrezno prilagojena pomoč,
– poenostavljena razporeditev infrastrukture polnilnih postaj po zaslugi sporazumov o partnerstvu, ki so bili v raznih evropskih državah sklenjeni s ponudniki teh storitev.
 
Novi Partner na električni pogon je nastal kot rezultat partnerstva, sklenjenega leta 2010 z znamko Mitsubishi Motors Corporation, za potrebe razvoja električnega pogonskega sklopa, prilagojenega lahkim dostavnim vozilom. Tako kot trenutna različica Partnerja bo tudi novi Partner na električni pogon proizvajala tovarna PSA Peugeot-Citroën v španskem mestu Vigo, in to ob podpori regije Galicija.