Novi Caddy: sedaj kot Alltrack s terenskim videzom

Novosti

Volkswagen je predstavil najnovejšo terensko različico svojega nadvse uspešnega modela Caddy. Naslednik Cross Caddyja se imenuje Caddy Alltrack in je znova na voljo kot osebno vozilo in kot furgon. Najnovejša različica mestnega dostavnika in družinskega enoprostorca se z ekskluzivnimi 17-palčnimi aluminijastimi platišči Quito, novim kovinskim lakom mojave bež barve in opcijskim štirikolesnim pogonom 4MOTION jasno […]

Volkswagen je predstavil najnovejšo terensko različico svojega nadvse uspešnega modela Caddy. Naslednik Cross Caddyja se imenuje Caddy Alltrack in je znova na voljo kot osebno vozilo in kot furgon.

Najnovejša različica mestnega dostavnika in družinskega enoprostorca se z ekskluzivnimi 17-palčnimi aluminijastimi platišči Quito, novim kovinskim lakom mojave bež barve in opcijskim štirikolesnim pogonom 4MOTION jasno razlikuje od ostalih izvedb Caddyja.

Črne obrobe na kolotekih, stranskih pragovih ter spodnjem robu sprednjega in zadnjega odbijača odražajo robustnost. Ustvarjajo zanimiv kontrast z montažnimi deli, lakiranimi v barvi vozila.

Še druge vizualne posebnosti terenske različice Caddyja so specifična, lakirana mreža hladilnika s tremi kromiranimi okrasnimi letvami, v srebrni barvi lakirana ohišja zunanjih ogledal (osebni Caddy), dvojni halogenski žarometi H7, sprednji meglenki, zatemnjene zadnje luči, napis Alltrack na mreži hladilnika in na zadku ter srebrne strešne letve.

Pri furgonu so sedeži oblečeni v trpežne tekstilne prevleke Pilion. Obe modelski različici sta opremljeni s paketom usnjenih elementov (volan, ročica ročne zavore, manšeta prestavne ročice), ki jih krasijo šivi muškatne barve. Pri osebnem Caddyju je nabor privlačne opreme še nekoliko večji in novi model ima med drugim nastavljiv sredinski naslon za roke, paket kromiranih elementov (vrtljivo stikalo za luči, stikalo za nastavljanje zunanjih ogledal, stikala za pomik stekel, gumb na ročici ročne zavore), pedale z aluminijastim videzom, specifične predpražnike s šivi muškatne barve ter dekorativne elemente v izvedbi “Carbon Square Dark” na komfortni armaturni plošči.

notranjiost-novi-caddy

Novinec je serijsko opremljen z asistenco za speljevanje na klancu,  pri čemer ima osebni Caddy Alltrack dodatno še mehansko klimatsko napravo, omejevalnik hitrosti, radio Composition Colour s 5-palčnim zaslonom na dotik ter paket Luči in vidljivost (varnostno notranje vzvratno ogledalo s funkcijo avtomatskega zasenčenja, avtomatski vklop luči, dnevne luči, funkciji Coming Home in Leaving Home ter intervalno delovanje brisalcev s senzorjem za dež).

Cene novega Caddyja Alltrack se začnejo pri 16.485,00 evrih neto za furgon (19.617,15 evra bruto) oz. 20.470,00 evrih neto za osebni Caddy (24.359,30 evra bruto), v obeh primerih z osnovnim motorjem TSI z 62 kW (84 KM). Caddy Alltrack bo v Evropi predvidoma prišel na tržišče konec leta 2015.