Novi BMW X3 (tretja generacija)

Novosti

BMW X3 je vozilo, ki je leta 2003 zasnovalo segment srednje velikih športnih terencev (SAV). Od takrat je BMW zabeležil več kot 1,5 milijona novih registracij vozila X3 dveh modelskih generacij. Sedaj je novi BMW X3 pripravljen, da prične s pisanjem novega poglavja te zgodbe o uspehu. BMW X3 tretje generacije sledi svojemu predhodniku, z […]

BMW X3 je vozilo, ki je leta 2003 zasnovalo segment srednje velikih športnih terencev (SAV). Od takrat je BMW zabeležil več kot 1,5 milijona novih registracij vozila X3 dveh modelskih generacij. Sedaj je novi BMW X3 pripravljen, da prične s pisanjem novega poglavja te zgodbe o uspehu.

BMW X3 tretje generacije sledi svojemu predhodniku, z združevanjem robustnega, terenskega in športnega izgleda. Njegova znana sorazmerja, vključno z zelo kratkimi previsi spredaj in zadaj, postavijo v središče pozornosti razporeditev osne obremenitve v razmerju 50 : 50 med sprednjo in zadnjo premo. Močna dinamična namera novega BMW X3 je poudarjena s čokato ledvičko in sprednjima meglenkama šesterokotne oblike, kar je oblikovna novost pri modelih BMW X. Enoti zadnjih luči (tridimenzionalni videz v LED tehnologiji jima daje izjemen vizualni učinek), spuščajoč se strešni spojler in dve končni izpušni cevi na zadku prispevajo k mišičastemu zaključku.

Izvedbe opreme xLine, M Sport in Luxury Line (slednja je novost modelske serije) ter ponudba izdelkov iz programa BMW Individual omogočajo, da se videz BMW X3 še bolj natančno prilagodi osebnemu okusu kupca. Poleg standardnih 18-palčnih lahkih aluminijastih platišč, lahko kupci v seznamu dodatnih možnosti opreme izbirajo med kombinacijami platišč in pnevmatik z velikostjo do 21 palcev.

Stopnjo udobja dviguje množica novih možnosti opreme, kot so avtomatska klimatska naprava s tripodročnim upravljanjem, ambientalni osvežilci zraka, aktivno prezračevanje sedeža, funkcija Cargo standardnih naslonjal zadaj, ki so deljiva/zložljiva v razmerju 40 : 20 : 40, in panoramska steklena streha. Naslednja novost je dodatno razpoložljiv ključ z zaslonom BMW, ki s pomočjo daljinskega upravljanja na radijski signal zaklene in odklene vozilo, hkrati pa prikaže še različne statusne informacije vozila ter, na primer, služi kot daljinski upravljalnik dodatni funkciji ogrevanja na mestu.

Inženirji pri BMW so opravil znatne spremembe na šasiji, s čimer so izboljšali vozno dinamiko, stabilnost ohranjanja smeri vožnje in občutek krmiljenja pri novem BMW X3. Novo vozilo je še športnejše od svojega predhodnika, istočasno pa ne sklepa nobenih kompromisov glede potovalnega udobja. Možnosti šasije vključujejo M športno vzmetenje, dinamični nadzor blažilnikov, M športne zavore in spremenljivo športno krmiljenje.

Od prihoda na trg (ali kmalu zatem) novega BMW X3 bodo na voljo dva dizelska in trije bencinski motorji. Najmočnejši je M40i z 265 kW/360 KM in je prvi avtomobil v okviru družine X3 z M Performance paketom.

Večja uporaba komponent iz aluminija pri motorju in vzmetenju, je znižala maso posameznih montažnih delov. Zato je novi BMW X3 do 55 kilogramov lažji od primerljivih predhodnih modelov s podobno specifikacijo opreme. Poleg tega se novi BMW X3 ponaša z najboljšim količnikom zračnega upora v razredu (cw = 0,29).

V seznam asistenc za voznika si lahko BMW X3 napiše aktivni tempomat, Driving Assistant Plus, asistent za krmiljenje, ohranjanje vozila na voznem pasu in menjavanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom.

Na osnovi fleksibilne multimedijske platforme, uporablja nov integriran koncept za izboljšano osebno mobilnost različnih stičnih točk, kot so pametni telefoni in ure, da brezhibno vključi vozilo v digitalno življenje uporabnika. Avtomobil lahko prenese informacije, ki so povezane z mobilnostjo, kot so naslovni podatki iz koledarskih vnosov, iz pametnega telefona v vozilo, jih samodejno vnese kot cilje v navigacijski sistem in izračuna optimalen čas odhoda za potovanje. Obenem pa lahko s kretnjami po zraku upravljate različne funkcije informacijsko-razvedrilnega sistema.