Nova modela Audi RS 6 Avant performance in RS 7 Sportback performance

Novosti

Še več moči in obenem učinkovitost, to dvoje pri Audiju označuje nova modelska oznaka “performance”. Z Audijem RS 6 Avant performance in Audijem RS 7 Sportback performance postaja športni profil znamke še bolj izrazit. Poganja ju motor 4.0 TFSI z močjo 445 kW (605 KM) in navorom do 750 Nm, ki se z odličnimi pospeški (3,7 sekunde od 0 do 100 km/h) približuje superšportnim avtomobilom. Poraba goriva ostaja […]

Še več moči in obenem učinkovitost, to dvoje pri Audiju označuje nova modelska oznaka “performance”. Z Audijem RS 6 Avant performance in Audijem RS 7 Sportback performance postaja športni profil znamke še bolj izrazit.

Poganja ju motor 4.0 TFSI z močjo 445 kW (605 KM) in navorom do 750 Nm, ki se z odličnimi pospeški (3,7 sekunde od 0 do 100 km/h) približuje superšportnim avtomobilom. Poraba goriva ostaja nespremenjena: 9,6 litra oz. 9,5 litra na 100 kilometrov (223 g oz. 221 g CO2 na km). V njunem segmentu se noben drug model ne more pohvaliti z boljšimi vrednostmi.

Novi Audi RS 6 Avant performance in novi Audi RS 7 Sportback performance imata vgrajen najmočnejši motor doslej: 4.0 TFSI razvije moč 445 kW (605 KM), njegov največji navor pa znaša kar 700 Nm. Posebnost tega agregata je funkcija overboost, ki omogoča kratkotrajni navor do 750 Nm. Oba visokozmogljiva RS-modela v slogu superšportnih avtomobilov v samo 3,7 sekunde pospešita od 0 do 100 km/h – to je 0,2 sekunde bolje kot ustrezna osnovna RS-modela. Za pospešek od 0 do 200 km/h porabita samo 12,1 sekunde, kar je 1,4 sekunde manj kot osnovna RS-modela. Z opcijskima dinamičnima paketoma se njuna največja hitrost lahko poveča z 250 na 280 oz. 305 km/h. Kljub 33 kW (45 KM) dodatne moči se mogočni V8-biturbo motor v ciklusu ECE zadovolji z 9,6 litra oz. 9,5 litra goriva na 100 kilometrov (223 g oz. 221 g CO2 na km).

Za temi vrednostmi moči in učinkovitosti stoji know-how, ki ga imata Audi in quattro GmbH. Inženirska spretnost in dolgoletne izkušnje z visokozmogljivimi RS-modeli so bile naložba v nadaljnjo optimizacijo motorja 4.0 TFSI, v specifični krmilnik motorja za večje število vrtljajev in višji polnilni tlak ter v sistem Audi cylinder on demand (COD), ki pri delni obremenitvi aktivira samo štiri od osmih valjev.

Oba, novi RS 6 Avant performance in tudi novi RS 7 Sportback performance, sta s serijskim 8-stopenjskim menjalnikom tiptronic kos tudi ekstremno športni vožnji. Voznik lahko izbira med načinoma D in S, lahko pa prestavlja tudi ročno, bodisi na prestavni ročici ali s prestavnima tipkama na večfunkcijskem usnjenem športnem volanu za RS-modele. Pri ročnem prestavljanju na prestavni ročici prestavni opozoril­nik v voznikovem informacijskem zaslonu (VIS) ali na opcijskem projicirnem zaslonu voznika opozori, ko motor doseže mejno število vrtljajev.

Stalni štirikolesni pogon quattro moč motorja prenaša na cesto in navor glede na potrebe prilagodljivo porazdeljuje preko sredinskega diferenciala. V osnovi se 40 odstotkov navora prenaša na sprednji, 60 odstotkov pa na zadnji kolesni par. Po potrebi se vključi tudi funkcija porazdeljevanje navora po posameznih kolesih. Po želji vam v Audiju pogonski sklop quattro dopolnijo s športnim diferencialom na zadnji premi, ki navor v zavojih aktivno porazdeljuje med notranjim in zunanjim kolesom.

audi-rs-7

Serijsko prilagodljivo zračno vzmetenje (adaptive air suspension) za RS-modele z dinamičnimi nastavitvami karoserijo obeh modelov, RS 6 Avant performance in RS 7 Sportback performance – spusti za 20 milimetrov. Integrirano uravnavanje blaženja se ravna po stanju ceste, načinu vožnje in programu, nastavljenem v sistemu Audi drive select. Kot alternativa je na voljo čvrstejše RS-športno podvozje plus s sistemom Dynamic Ride Control (DRC). V ponudbi dodatne opreme je tudi dinamično krmiljenje, ki omogoča brezstopenjsko prilagodljivo servo podporo.

S sistemom Audi drive select lahko voznik uravnava način delovanja ključnih komponent, med drugim krmiljenja koles, motorja in zvoka, menjalnika tiptronic in opcijskega športnega diferenciala. Novost pri modelih performance: podobno kot v novem visokozmogljivem modelu Audi R8 lahko voznik s posebno tipko na večfunkcijskem športnem usnjenem RS-volanu preklaplja med stopnjami auto, comfort, dynamic in individual, ne da bi pri tem odvračal pogled s ceste.

Oba nova modela RS performance sta serijsko opremljena z ekskluzivnimi 21-palčnimi litimi aluminijastimi platišči, dimenzija serijskih pnevmatik pri RS 6 Avant performance meri 285/30, pri RS 7 Sportback performance pa 275/30. Štirje notranje hlajeni zavorni koluti imajo valovit rob za prihranek na masi, namesto njih pa vam pri Audiju opcijsko lahko vgradijo zavorne kolute iz keramike. Elektronski nadzor stabilnosti (ESC) vključuje športni način delovanja, po potrebi ga je mogoče tudi izključiti.

To, da sta oba nova modela RS performance nekaj posebnega, poudarjajo markantne oblikovne značilnosti. Sem spadajo športno zaznamovana odbijača z velikimi odprtinami za dovod zraka spredaj in močno profiliranim difuzorjem zadaj, tipične RS sataste mreže v sijajno črni izvedbi in razširjeni pragovi.  Zunanjost modelov RS performance se odlikuje po tem, da ima na montažnih delih in v odprtini za dovod zraka napis quattro v matiranem videzu titana. Pri Audiju opcijsko ponujajo tudi novo ekskluzivno barvo laka ascari modra kovinska.

Športno-elegantno notranjost modelov RS 6 Avant performance in RS 7 Sportback  performance zaznamujejo serijski RS-športni sedeži s poudarjenimi stranicami in integriranimi vzglavniki. Po želji so ti v sklopu design paketa RS performance na voljo v črni in modri barvi. Paket vključuje nove sedežne prevleke v kombinaciji alkantare in usnja, prešite s satastim vzorcem, ki se ujemajo s kontrastnimi šivi na naslonih za roke, upravljalnih elementih in predpražnikih. To notranjo kombinacijo dopolnjujejo obkolenska opora v alkantari in dekorativni karbonski elementi modre barve, vzorec keper. V visokokakovosten in ekskluziven karbonski material je vtkana modra nit. Okrogli instrumenti imajo črne številčnice, bele skale in rdeče kazalce.

Za novi Audi RS 6 Avant performance bo v Nemčiji treba odšteti 117.000 evrov, za novi Audi RS 7 Sportback performance pa 121.700 evrov. Oba modela bosta pri trgovcih na voljo od novembra.