Nova Astra napada Avstralijo in Novo Zelandijo

Zanimivosti

Nova Astra za konec letošnjega leta načrtuje osvajanje Avstralije in Nove Zelandije, ko bo na teh trgih na voljo s slavnim Holdnovim simbolom. Nova Astra je najnovejši od avtomobilov, ki so jih v mednarodnem tehničnem razvojnem centru družbe General Motors v Rüsselsheimu v zadnjih dveh letih pripravili za kupce znamke Holden, sledila pa bo uspešnim […]

Nova Astra za konec letošnjega leta načrtuje osvajanje Avstralije in Nove Zelandije, ko bo na teh trgih na voljo s slavnim Holdnovim simbolom.

Nova Astra je najnovejši od avtomobilov, ki so jih v mednarodnem tehničnem razvojnem centru družbe General Motors v Rüsselsheimu v zadnjih dveh letih pripravili za kupce znamke Holden, sledila pa bo uspešnim modelom Insignia VXR, Cascada in Astra VXR.

holden-astra-zadaj

Opel Astra navdušuje evropske uporabnike vse od prihoda na trg v lanskem letu. Doslej so za prodajno uspešnico kompaktnega razreda v Evropi prejeli že več kot 275.000 naročil, na predvečer ‘Ženevskega avtomobilskega salona 2016’ pa je bila izbrana za ‘Evropski avto leta 2016’.

Ker avstralski vozniki radi vozijo športno, bo Holden Astra decembra, ko se bo začela uradna prodaja, na voljo z dvema lahkima bencinskima turbomotorjema. Prvo Holden Astro s proizvodnega traku obrata v Gliwicah na Poljskem poganja sodoben in varčen 1,4-litrski bencinski turbomotor s 110 kW/150 KM. Kupci, ki si želijo še več moči, bodo lahko naročili zmogljivejši 1,6-litrski turbomotor z neposrednim vbrizgom, ki razvije moč do 147 kW/200 KM in navor 300 Nm. Oba motorja bosta na voljo s 6-stopenjskim samodejnim ali ročnim menjalnikom.

2016-10-18_holden-astra-3

Obenem bo Holden Astra navdušila z obsežnim seznamom tehnološko naprednih funkcij, vključno s prilagodljivimi IntelliLux LED® matričnimi žarometi, najsodobnejšim sistemom za informacije in razvedrilo, opozarjanjem na nevarnost naleta1, pomočjo pri ohranjanju voznega pasu1 in samodejnim zaviranjem v sili1, če jih navedemo le nekaj.

Z našimi avstralskimi kolegi smo ves čas sodelovali pri razvoju povsem nove Astre, da bo z vrhunsko vožnjo navdušila tudi uporabnike v Avstraliji in na Novi Zelandiji,” je povedal Peter Christian Küspert, podpredsednik za prodajo in poprodajo pri Oplu/Vauxhallu.

Prepričani smo, da bo z elegantno obliko, odličnimi tehničnimi lastnostmi in izjemno zmogljivostjo osvojila tudi avstralske uporabnike,” je povedal Küspert.

Küspertov optimizem temelji na uspehu še enega v Rüsselsheimu zasnovanega modela v zadnjih mesecih. Buick Cascada, prvi kabriolet v paleti modelov v zadnjih 25 letih, uspešno nagovarja ameriške kupce in navdušuje z možnostjo uporabe v vseh vremenskih pogojih, zato ne preseneča, da je to znamko izbralo več kot 60 odstotkov kupcev, ki so prej izbirali druge modele avtomobilov.