Nissan s konceptnim Notom

Aktualno, Novosti

Osrednja pozornost na Nissanovem razstavnem prostoru na Ženevskem avtomobilskem salonu, ki bo odprt do 18. marca, je namenjena štirim konceptnim vozilom, ki bodo okrepila samozavest družbe v letu 2012 in v prihodnje.

Osrednja pozornost na Nissanovem razstavnem prostoru na Ženevskem avtomobilskem salonu, ki bo odprt do 18. marca, je namenjena štirim konceptnim vozilom, ki bodo okrepila samozavest družbe v letu 2012 in v prihodnje.

 
Med študijskimi vozili je ključnega pomena svetovna premiera študijskega avtomobila INVITATION, z oblikovno napovedjo novega serijskega modela, ki bo na evropske ceste zapeljal leta 2013. Novinec bo kot serijsko izdelan avtomobil zapeljal ob bok Micre in Jukea in tako omogočil Nissanu, da ponudi kupcem širšo ponudbo v segmentu.
 
8FD05328-6B80-11E1-9067-B74F66B94067
 
INVITATION označujejo zaupanja vreden in z energijo nabit dizajn ter prostorna notranjost v kompaktni izvedbi. Vozilo odkriva najnovejše zamisli Nissana na področju lahke zgradbe in napredne zasnove motorja. Tako izhaja presenetljivost novega koncepta iz dinamičnosti, združene z izjemno gospodarno porabo goriva in omejenimi emisijami. Študijsko vozilo je tako še eden izmed mnogih dokazov brezkompromisnosti Nissana.
 
Ob tem združuje napredne tehnologije za razred, ki mu vozilo pripada, vključno s sistemom AVM (Around View Monitor) za omogočanje pogleda okoli vozila iz ptičje perspektive, kar odločno lajša parkiranje. Postavlja se tudi s tehnologijo Nissan Safety Schield s sočasno uporabo kamere in tipal za ovire v bližini vozila, s čemer posebej učinkovito opozarja voznika na morebitne nevarnosti.
 
Kot Nissanovo naslednje popolnoma električno vozilo je predstavljen e-NV200. Razvit je na osnovi večkrat nagrajenega NV200, ki ga v Evropi poznamo v treh izvedenkah; kot dostavnik, kot kombi ali kot različico Evalia s sedmimi sedeži za udobno vožnjo. Pred nedavnim je bil NV200 izbran kot osnova nove generacije  »yellow caba« v New Yorku in bo kot takšen kmalu zapeljal na ulice velikega jabolka.
 
CCDA7BE0-6B80-11E1-B41E-B74F66B94067
 
Pogled v Nissanovo prihodnost razkriva tudi Juke NISMO Concept, prvič postavljen na ogled na decembrskem avtomobilskem salonu v Tokiu. Z njim je izjemno prepoznaven crossover Juke dobil vpadljivo športno razsežnost.
 
NISMO, legendarni Nissanov športni oddelek, je zasnoval Juke NISMO z namenom, da nakaže, v kateri smeri bo družba ustvarjala zmogljive športne avtomobile; na osnovi množično izdelanih serijskih Nissanov, avtomobilov izjemne vznemirljivosti v vožnji.
 
Štiri študijska vozila so predstavljena ob najbolj razvejani ponudbi avtomobilske industrije; od mestnih Pixa in Micre, preko nespornih prodajnih uspešnic, crossoverjev Juke in Qashqai, z učinkovitim pogonom 4×4 opremljenih robustnih Pathfinderja in Navare, pa vse do pionirskega električnega avtomobila Nissan LEAF in superavtomobila GT-R.
 
Nissan v Evropi
 
Nissan je v Evropi najmočneje zastopana neevropska znamka, saj zaposluje 12.500 ljudi, ki delujejo na področju dizajna, raziskovalno-razvojne dejavnosti, proizvodnje, logistike, prodaje in marketinga. Lani je Nissan v tovarnah v Veliki Britaniji, Španiji in Rusiji izdelal vozila od majhnih MPV, večkrat nagrajenih crossoverjev in SUV, do gospodarskih vozil. Danes ponuja Nissan v Evropi 24 različnih in inovativnih izdelkov in je v položaju, da postane vodilni med japonskimi znamkami v Evropi.