Nissan razkrije identiteto svojega voznika Stiga (Paul Eames)

Novosti

Nekateri pravijo, da poje vsak dan za zajtrk eno celo Micro. Nekateri pravijo, da je njegova postelja šasija modela GT-R in da spi postrani. Vse, kar vemo je, da mu je ime Paul Eames in da je Nissanov hišni dirkalni voznik. Medtem ko se ljubitelji avtomobilizma pripravljajo na težko pričakovano novo sezono BBC-jeve televizijske oddaje […]

Nekateri pravijo, da poje vsak dan za zajtrk eno celo Micro. Nekateri pravijo, da je njegova postelja šasija modela GT-R in da spi postrani. Vse, kar vemo je, da mu je ime Paul Eames in da je Nissanov hišni dirkalni voznik.

stig-je-Paul-Eames

Medtem ko se ljubitelji avtomobilizma pripravljajo na težko pričakovano novo sezono BBC-jeve televizijske oddaje Top Gear, je Nissan snel čelado svojega vrhunskega evropskega testnega voznika, tako da ga lahko prvič predstavi javnosti.

Paul igra ključno vlogo v ekipi, ki zagotavlja, da je vsako novo vozilo, ki ga razvije Nissan, v dinamičnem smislu najprimernejše vozilo za ceste v EU. Kot eden od štirih strokovnjakov zunaj Japonske, ki si je zaslužil Nissanovo najvišjo vozniško licenco, testira Paul vozila na testnih poligonih podjetja po vsem svetu.

Z več kot 20 let izkušnjami pri Nissanu lahko Paul nagonsko začuti, ko je šasija novega vozila optimizirana za najboljšo uravnoteženje med zmogljivostjo in udobjem za potnike. Ne samo, da Paul za volanom izkazuje nadčloveške sposobnosti, ima tudi izjemno sposobnost, da se vživi v naše stranke in prepozna vse njihove potrebe in želje.

Paul je razložil:

“Z novim modelom GT-R, ki se bo začel prodajati poleti, smo želeli ustvariti vozilo, ki je vznemirljivo, a se v zahtevnih pogojih dobro drži cestišča in ohrani neverjetno stabilnost, to pa je točno to, kar si želi vsak lastnik GT-R.”

nissan-gtr-2016

Paul pa ni zgolj zadolžen za skrajšanje voznih časov posameznih krogov, čeprav je pri tem izjemno dober. Njegova glavna naloga je, da poskuša najbolje simulirati vožnjo Nissanovih strank v vsakdanjih situacijah.

“Vozim z različnimi hitrostmi, na različnih položajih na cesti, po robnikih, po slabo vzdrževanih cestah, avtocestah in gnečah, kjer se zahteva pogosto ustavljanje in speljevanje. Za Nissan je najpomembnejša kakovost vozne izkušnje. Samo tako lahko resnično ocenim dejansko dinamično zmogljivost vozila in se prepričam, da je primeren za stranko.

Paulova naloga je izjemno zahtevna, saj Nissan razvija avtomobile za trge po vsej Evropi. Tam pa se ceste razlikujejo od države do države, pa naj gre za konstrukcijo, materiale ali kakovost površine. Mogoče je lahko neki način vožnje v posamezni državi dinamičen, a je za drugo državo povsem neprimeren. Zaradi tega potuje po vsej celini, od Arktičnega kroga, kjer vladajo izjemno hladne razmere, pa vse do Španije, kjer je vreme bolj vroče.

Trenutno tesno sodeluje z Nissanovi inženirji za razvoj avtonomne vožnje, ki bodo tehnologijo prilagodili strankam po vsej Evropi. Nissan se že uveljavlja kot vodilno podjetje pri razvoju te nove tehnologije, saj bo tehnologija ProPilot (avtonomna vožnja po enem pasu) prvič predstavljena trgu naslednje leto v okviru modela Nissan Qashqai.

“Avtonomna vožnja pomeni, da dobi voznik več nadzora, da ohrani razveseljujoče elemente vožnje in prepusti manj razveseljujoče elemente tehnologiji, obenem pa izboljša varnost. Ta tehnologija je zame in za ekipo inženirjev Nissan Europe izjemno razburljiva, saj stojimo na pragu velikih sprememb v celotni avtomobilski industriji.”

https://www.youtube.com/watch?v=h-TLo86K7Ck