Najboljši motokrosisti se bodo to nedeljo pomerili pod viaduktom Škedenj

Aktualno, Motociklizem, Šport

Steza pod avtocestnim viaduktom Škedenj pri Slovenskih Konjicah bo ta konec tedna gostila najboljše domače in tudi nekaj tujih motokrosistov. Videli bomo tudi fantastičnega Tima Gajserja, ki z zmagami v kraljevem razredu MXGP niza zmage in piše svetovni in seveda tudi domačo zgodovino motokrosa. Zato ljubitelji dirk in adrenalinskih športov te priložnosti ne smete zamuditi. […]

Steza pod avtocestnim viaduktom Škedenj pri Slovenskih Konjicah bo ta konec tedna gostila najboljše domače in tudi nekaj tujih motokrosistov. Videli bomo tudi fantastičnega Tima Gajserja, ki z zmagami v kraljevem razredu MXGP niza zmage in piše svetovni in seveda tudi domačo zgodovino motokrosa. Zato ljubitelji dirk in adrenalinskih športov te priložnosti ne smete zamuditi.

Gajser, bo imel vsekakor izjemno podporo vseh domačih navijačev in se bo letos prvič pomeril na Štajerskem. Čeprav je pred dirko Tim glavni favorit pa se vsekakor obetajo odlični nastopi ostalih velikih imen domačega motokrosa. V premoru med prvo in drugo dirko so mnogi tekmovali na dirkah evropskega in ADAC prvenstva ter močno naostrili formo. Ker se za konec tedna obeta z nekaj padavinami zna to še dodatno otežiti pogoje na stezi, kar pa bo vse skupaj samo še začinilo dogajanje na stezi, saj je blatna steza vedno bolj nepredvidljiva. Prizadevni člani AMD Slovenske Konjice, ki vedo poskrbijo tudi za jedačo in pijačo obljubljajo, da bo steza pripravljena na najvišjem možnem nivoju.

START MX 85

Dirke se bodo začele že ob 11. uri. Najprej se bodo pomerili veterani in najmlajši nato pa sledijo kategorije MX85, MX 125 in MX R3 (istočasno), MX2 in MX OPEN tako da bo akcije dovolj čez cel dan. Velika novost v urniku je prav združitev kategorij MX125 in R3 kar pomeni več atraktivnosti za gledalce ob stezi. Prva dirka kategorije MX2 in MXopen, v kateri bodo nastopili največji zvezdniki, bo na sporedu ob 14.00, druga in tudi zadnja vožnja s katero se bo končala dirkaška nedelja pa ob 17.00.

Dirka bo imela tudi dobrodelno noto. AMZS namreč izvaja dobrodelno akcijo zbiranja prispevkov za Oddelek za invalidno mladino Stara Gora pri Novi Gorici. Akcija se bo zaključila prav v nedeljo na dirki državnega prvenstva v motokrosu v Škednju pri Slovenskih Konjicah. vsi, ki boste prispevali sredstva, pa boste sodelovali v žrebanju, po katerem bo srečnež postal lastnik slike velikost 100 x 80 cm, katero je narisal umetnik Izidor Fiegl iz F Desing in na kateri je upodobljen najboljši slovenski motokrosist Tim Gajser.

Koledar preostalih dirk za državno prvenstvo Slovenije v motokrosu 2016

27.4. – Semič
22.5. – Mačkovci
21.8. – Zabok, Hrvaška (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)
18.9. – Šentvid pri Stični (skupna dirka Slovenije in Hrvaške)
9.10. – Orehova vas