MINI na salonu v Parizu 2012

Aktualno, Saloni

Z novimi modeli v seriji MINI krepi svoj položaj med majhnimi in kompaktnimi avtomobili premium razreda. Blagovna znamka MINI se bo na Mondial de l’Automobile show v Parizu (29. september – 14. oktober) predstavila kot pojem športne zabave za mestno vožnjo.

Z novimi modeli v seriji MINI krepi svoj položaj med majhnimi in kompaktnimi avtomobili premium razreda.
 

Blagovna znamka MINI se bo na Mondial de l’Automobile show v Parizu (29. september – 14. oktober 2012) predstavila kot pojem športne zabave za mestno vožnjo.

286C6C74-06E6-11E2-B2A0-E7A465B94067

MINI Paceman: športen in eleganten individualist vstopa v razred kompaktnih premium vozil
 
Dvoje bočnih vrat in velik pokrov prtljažnika, energične dimenzije in dinamično tekoče linije omogočajo MINI Paceman, da prevzame vlogo športnega, a vseeno elegantnega individualista v razredu kompaktnih premium vozil. Oblika karoserije uporablja tipično vzajemno igro oblik MINI, ki kažejo na agilnost in širino voznih zmogljivosti avtomobila. Notranjost prav tako vključuje novo izvedbo prepoznavnega stila MINI. Tako kot voznik in sovoznika, tudi potnika na dveh posameznih zadnjih sedežih uživata v prostornosti, izjemni bočni opori in odličnem udobju v salonskem ambientu. Z zloženima zadnjima sedežema se prostornina prtljažnika MINI Paceman poveča iz 330 na 1.080 litrov.
 
MINI Paceman bo vse od vstopa na trg na voljo s štirimi možnostmi močnih motorjev z razponom moči med 82 kW/112 KM in 135 kW/184 KM, ki jih je mogoče povezati s 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom v sklopu dodatne opreme. Nižje športno podvozje pa je del osnovne opreme. To je drugi model (po MINI Countryman), ki ponuja možnost kanaliziranja moči motorja preko vseh štirih koles; sistem štirikolesnega pogona MINI ALL4 se lahko vgradi v MINI Cooper S Paceman, MINI Cooper SD Paceman in MINI Cooper D Paceman.
 
MINI John Cooper Works GP: omejena serija športnega vozila
 
Tehnologija, neposredno povezana z dirkalniki, pripomore navdahniti MINI John Cooper Works GP z izjemno zmogljivostjo na dirkalni stezi in občudovanja vredno navzočnostjo na cesti. Obsežno modificiran štirivaljni motor s turbinskim polnjenjem, ki razvije 160 kW/218 KM, navojno podvozje, izjemno močen zavorni sistem, sistem elektronskega nadzora stabilnosti DSC z dirkalnim načinom vožnje GP, skupaj z modelu specifičnimi lahkimi aluminijastimi platišči in športnimi pnevmatikami zagotavljajo vrhunsko upravljanje in povsem nov nivo zabave v vožnji.
 
Aerodinamično optimizirana oblika in nižja masa – k čemur ključno prispeva odsotnost zadnjih sedežev – okarakterizirata dirkalne nastavitve MINI John Cooper Works GP. Ta ekskluzivni športni stroj se požene od 0 do 100 km/h v 6,3 sekunde in pospešuje vse do rekordnih 242 km/h med serijsko proizvedenimi modeli MINI.
 
MINI John Cooper Works GP bo proizveden v omejeni seriji 2.000 vozil in se bo na pariškem avtomobilskem salonu predstavil skupaj z ostalimi modeli John Cooper Works. Naslednja nedavna pridobitev modelne serije je MINI John Cooper Works Countryman, ki združuje prepoznavni dirkaški občutek s sposobnostjo dovajanja moči preko vseh štirih koles.