Lexusov visokoleteči akrobatski projekt "Strobe"

Zanimivosti

Pri Lexusu so predstavili projekt “STROBE” – spektakel s svetlečimi diodami (LED), med katerim nad nočnim obrisom Kuala Lumpurja viseči akrobati in kaskaderji s pomočjo svetlobnih učinkov ustvarjajo iluzijo akrobatskih gibov pri veliki hitrosti. Nad najvišjimi stavbami v mestu visijo osvetljeni akrobati, oblečeni v posebna oblačila s svetlečimi diodami, ki so povezana z namenskim računalniškim […]

Pri Lexusu so predstavili projekt “STROBE” – spektakel s svetlečimi diodami (LED), med katerim nad nočnim obrisom Kuala Lumpurja viseči akrobati in kaskaderji s pomočjo svetlobnih učinkov ustvarjajo iluzijo akrobatskih gibov pri veliki hitrosti.

Nad najvišjimi stavbami v mestu visijo osvetljeni akrobati, oblečeni v posebna oblačila s svetlečimi diodami, ki so povezana z namenskim računalniškim sistemom, ki upravlja vsako diodo posebej in tako riše osupljive podobe teles, ki preletavajo mesto.

Za kampanjo stoji družba CHI & Partners iz Londona, režiser pa je Adam Berg iz produkcijske hiše Stink Productions. Prek televizijskih sprejemnikov, kinematografov, tiskanih, zunanjih, digitalnih in družabnih medijev jo bodo ponesli po vsem svetu.
Spektakel je omogočila ekipa 40 inženirjev, ki so postavili in upravljali ogromno konstrukcijo, s katere so viseli osvetljeni akrobati.
Oblačila s svetlečimi diodami, ki so jih izdelovali šest tednov, sta zasnovala hollywoodska kostumografka Vin Burnham in svetovno znani strokovni režiser Adam Wright – ki sta upoštevala oblikovalske smernice Lexusovih vozil, vključno z ikonsko vretenasto mrežo in povsem novima žarometoma LED na Lexusovem modelu RC F. Vsako oblačilo vsebuje 1680 svetlečih diod, ki so brezžično povezane s posebno programsko opremo, ki upravlja njihovo prižiganje in ugašanje.