Kia dobitnica oblikovalskih nagrad ABC

Aktualno

Kia Motors je največji zmagovalec prvega tekmovanja ABC (Automotive Brand Contest) za najboljši avtomobilski dizajn. Gre za novo mednarodno oblikovalsko tekmovanje, ki ga je organiziral nemški Svet oblikovalcev (Rat für Formgebung), ki je prav…

Kia Motors je največji zmagovalec prvega tekmovanja ABC (Automotive Brand Contest) za najboljši avtomobilski dizajn. Gre za novo mednarodno oblikovalsko tekmovanje, ki ga je organiziral nemški Svet oblikovalcev (Rat für Formgebung), ki je prav tako odgovoren za nemške oblikovalske nagrade Designpreis der Bundesrepublik Deutschland.

 
C83B78A0-547F-11E0-B574-934366B94067Žirija prvega tekmovanja v avtomobilskem oblikovanju je Kii prisodila najboljše ocene v dveh kategorijah. V kategoriji dizajn blagovne znamke, kjer se ocenjuje oblikovanje znamke kot celote, je bila Kia ocenjena kot ‘najboljša med najboljšimi’.
 
V kategoriji zunanjosti, kjer je zunanjost vozila v središču pozornosti, so zmagali trije Kiini modeli: športni terenec Sportage, prihajajoči Rio (v Evropi naprodaj septembra) in nova limuzina Optima. Optima in Sportage sta sicer že prejela kar nekaj nagrad za oblikovanje, med drugim tudi prestižni red dot award (Kia Optima je bila celo ‘najboljša med najboljšimi’) in iF product design award za industrijsko oblikovanje.