Kia v Mozambiku zagnala novi ‘Green Light’ projekt

Aktualno, Novosti, Zanimivosti

Iz korporacije Kia Motors poročajo o širitvi obstoječih globalnih programov korporativne družbene odgovornosti (CSR), ‘Green Light Project’, povod pa je bil velika otvoritev nove Green Light šole v Heleni, v Mozambiku. Slovesnost je privabila 1.500 obiskovalcev, med drugim so bili navzoči g. Agostinho Trinta, državni sekretar na tamkajšnjem ministrstvu za izobraževanje, in ga. Regina Miguel […]

Kia Green Light Project (Medium) (Custom)

Iz korporacije Kia Motors poročajo o širitvi obstoječih globalnih programov korporativne družbene odgovornosti (CSR), ‘Green Light Project’, povod pa je bil velika otvoritev nove Green Light šole v Heleni, v Mozambiku.

Slovesnost je privabila 1.500 obiskovalcev, med drugim so bili navzoči g. Agostinho Trinta, državni sekretar na tamkajšnjem ministrstvu za izobraževanje, in ga. Regina Miguel Langa, okrožna sekretarka za izobraževanje. Poleg so bili tudi Kiini možje, ki stojijo za tem projektom, g. Mun-Yong Chung, predsednik regionalnega sedeža Kie za Bližnji vzhod in Afriko, in g. Chang-Muk Choi, vodja oddelka za korporativno družbeno odgovornost pri korporaciji Kia Motors.

Kia Green Light Project (Medium) (Custom)

Od nastanka projekta globalne družbene mobilnosti leta 2012 pri Kii želijo prikrajšani mladini omogočiti večjo dostopnost do zdravstvenih storitev in izobraževanja v nekaterih najbolj revnih predelih sveta. Kiina najnovejša pobuda v okviru projekta Green Light School je, po dveh letih vlaganj v Tanzaniji in Malaviju, prva v Mozambiku.

Korejci bodo prispevali tudi vozila, ki bodo v pomoč pri delovanju šole – šolske avtobuse in reševalna vozila. Prva faza projekta v Mozambiku bo trajala do leta 2018. Kia načrtuje, da bo v naslednjih petih letih projektu skupno namenila kar 14 milijonov dolarjev.  Poleg podpore razvoju izobraževalne infrastrukture, Kia v naslednjih petih letih namerava prispevati še z nakupom šolskih gradiv in medicinskih pripomočkov, zlasti tistih proti malariji. Dodatna podpora lokalnim uslužbencem in prebivalcem bo zagotovila neodvisnost Green Light šole v prihodnje.  Chang-Muk Choi je ob tem povedal: “Od leta 2012 je Kia v projekt Green light vložila približno dva milijona dolarjev letno in po vsej Afriki nameravamo začeti še z dvema dodatnima projektoma. S temi projekti upamo, da bomo na teh območjih ustvarili večje možnosti za prikrajšane osebe in izboljšali njihovo kakovost življenja.”

Avgusta bodo Kiini prostovoljci iz različnih delov sveta obiskali prizorišče Kiinega prvega Green Light projekta v Tanzaniji in skupaj z lokalnim prebivalstvom sodelovali pri njihovih aktivnostih. Kia v naslednjih 12 mesecih namerava svoj projekt Green light razširiti tudi na Etiopijo.