Iztok: Iz sestanka na sestanek

Audi, Blog, Testi, Top

Dopust. Vacation oziroma kar عطلة! Kot ga vedno vsi, sem ga tudi sam letos komaj čakal. Skok na letalo. Preutrujenost, da bi uspel prebrati kaj več, kot le nekaj strani knjige Daniela Golemana – Čustvena inteligenca, spanec in že pristanek na Zagrebškem letališču, ki se pridno počasi razvija. Pa prosim! Brez obtoževanja, da favoriziram sosednje letališče. […]

Dopust. Vacation oziroma kar عطلة! Kot ga vedno vsi, sem ga tudi sam letos komaj čakal.

Skok na letalo. Preutrujenost, da bi uspel prebrati kaj več, kot le nekaj strani knjige Daniela Golemana – Čustvena inteligenca, spanec in že pristanek na Zagrebškem letališču, ki se pridno počasi razvija. Pa prosim! Brez obtoževanja, da favoriziram sosednje letališče. Je bližje mojemu domu in je ugodnejše. Pika.

Prihodi v ožji družinski krog so zmeraj polni radosti in čustev. Veseli starši, brat, mama in razigrani sibirski haski Perun. Pogled, ki ga ljubim. Kosilo. Kratek počitek in gremo.

Avto moto društvo GAJ

Še isti dan, ko sem prispel, smo imeli sklican ustanovni občni zbor za ustanovitev novega domačega kluba GAJ z namenom, da bo zagotavljal vrzel med upravniki nastajajočega poligona Gaj (zvezo za avto šport Slovenije AŠ 2005, ministrstvom za obrambo) in domačega prebivalstva. Cilj? Organizacija prireditev, podpora ostalim prireditvam in razvoj lokalnega domačega kraja. Kot začetek vsake (predvidoma) uspešne zgodbe se je zbor zavlekel pozno v noč. Mimogrede, 8. oktobra je organiziran dan odprtih vrat. Vabljeni!

audi a4

Ljubljana in Audi A4

Po kratkem spancu, malce me je celoten dopust dajala še 2-urna razlika med Dubajem in Slovenijo, zato sem vstajal med peto in šesto uro, sem se s prijateljem odpravil v Ljubljano. Sestanek na Avto.Over.Netu je začrtal nove smeri. Z Alešem sva pripravila nekaj smernic, da bomo še uspešnejši in bližje vam – bralcem.

Preprost, uporaben, nemški. To je Audi A4 Basic.

Preprost, uporaben, nemški. To je Audi A4 Basic.

Nato sem končno prišel na svoje. Slovenija ponuja ogromno lepih cest. Že sam avtocestni križ je lepo razvejan in ne predolg, da si hitro iz enega na drugem koncu Slovenije. V roke sem prejel ključe A4 z nič kaj razkošno opremo Basic in osnovnim dizelskim pogonski agregatom (110 kW / 150 KM). Sprva sem bil nejevoljen, saj se je ponašal z ročnim menjalnikom. Pod vplivom dubajskega sveta, kjer je avtomatika zakon, sem nekoliko razočarano sedel v avtomobil in odbrzel na naslednji sestanek. Ohhh, waw! Možganske celice so mi pričarale prizor izpred dveh mesecev, ko sem slučajno sedel v službenega VW Caddya in spoznal, da ima ročni menjalnik. Občutek je fenomenalen, ko začutiš nemško natančnost. Vržeš v prestavo, ki takoj zagrabi. Tega v razmajanem starem Jeepu TJ, ki ga včasih popeljem naokoli, ne doživiš.

Užitev v vožnji? A ni to slogan neke druge znamke? No ja, tudi z Audijem se da uživati na prelepih slovenskih cestah.

Užitev v vožnji? A ni to slogan neke druge znamke? No ja, tudi z Audijem se da uživati na prelepih slovenskih cestah.

Še po zadnjem sestanku, pritisnem na stopalko za plin, Dieselgate afera je že davno pozabljena, in odbrzim nazaj proti Dolenjski. Navor in prenos v A-štirki sta zadovoljivi. Še toliko bolj povprečna poraba, ki kljub težki desni nogi ne gre veliko čez šest litrov na sto prevoženih kilometrov. Kaj bi dal, če bi toliko malo spil moj Wrangler JK, ki v najboljših dneh porabi s svojim zverinskim V6 motorjem “zgolj” 18 litrov. A hkrati sanjam, da bi ga zamenjal za še večjega in požrešnejšega – V8. Oh ja, Evropa in Bližnji vzhod ostajata dva različna svetova na tem področju…

Avant2Go

Po kratki predstavitvi svoje poti (video) v lokalni knjižnici Brežice sem se naslednji dan sestal s prijatelji s katerimi sem pred leti sodeloval na različnih projektih. Življenje nas je zapeljajo na različne poti, a Sebastjan, ki nikoli ni bil pretirani avto freak, kot sem sam, se je znašel v projektu Avant2Go. Z zanimanjem sem prisluhnil zgodbi, ki je idealna za modernega prebivalca urbanega okolja. Dubaj in Ljubljana pa le nista tako različna svetova, ali pač?

Aplikacija je že nekaj časa v uporabi podjetja in deluje optimalno

Aplikacija je že nekaj časa v uporabi podjetja in deluje optimalno

Notranjost je prečiščena "v nulo."

Notranjost je prečiščena “v nulo.”

Tako kot v Emiratih, tudi v urbanih predelih Slovenije, namreč živi ogromno ljudi, ki za svoje dnevne potrebe uporabljajo javni promet. Dubaj, kot moderno mesto, se zavzema za trajnostni razvoj. Biti zelen, biti kot Ljubljana? Ideja me je popolnoma navdušila, kljub temu, da mi prevozna srestsva pomenijo veliko. S pričetkom julija je Ljubljana pridobila, kar z zagotovostvjo trdim, bo prihodnost vseh velikih mest, prvi car sharing. Naokoli po opravkih se lahko zapeljete s povsem električnimi BMW i3, Renault Zoe ali Smartom ED za povsem konkurenčno in dostopno ceno! Ko avtomobila ne potrebujete, ga enostavno pustite v uporabo drugi osebi… Bravo Avant, bravo Ljubljana in vsi vključeni partnerji.

Ko sem že bil v prostorih Avantcarja, sem si privoščil še skok v Teslo S. To je šele prihodnost prihodnosti pomislim…

Rimac Automobili

… in se mi samo še potrdi, ko sem čez nekaj dni z A4 pripeljal pred prostore hrvaškega butičnega izdelovalca superšportnih vozil Rimac. Ustanovitelj Mate je po hitrem postopku v zadnjih nekaj letih ustvaril podjetje, ki je eno izmed vodilnih igralcev na področju sodobne tehnologije v avtomobilizmu. Majhna proizvodnja superšportnega vozila Concept_One v Sveti Nedelji blizu slovenske meje poteka počasi in z veliko natančnostjo. Ker je Mate izjemno zaseden smo se o možnostih sodelovanja pogovarjali, kar sem kasneje izbrskal po internetu, z njegovo boljšo polovico, ki hkrati skrbi za razvoj posla. Za piko na i pa sem z njim osebno spregovoril nekaj besed, ko sva se slučajno videla na letališču ob mojem povratku za Dubaj. Sam pa se je odpravil v … Munchen. Mogoče k BMW-ju? Zelo verjetno…

 

V vsem tem skakanju mi je A-štirica bistveno olajšala življenje. Idealna za dolge vožnje, varčna in udobna. Želel bi si več moči, a potem bi tudi tvegal s hitrejšo vožnjo. Notranjost ostaja povsem nemška. Hladna, ne dopušča negativnih čustev, a tudi ne pozitivnih. V smislu “take it or leave it”. Prodajne številke pa dokazujejo, da je ljudem všeč.

audi a4Udobnost Audija pa mi je omogočila, da sem se po vsem tem napornem skakanju v dobrem tednu dni še vedno počutil spočit. Vmes sem uspel skočiti celo na Bled na hitro kosilo, a žal nisem uspel “škljocniti” nobene fotografije… Uf ja, postajam nedosleden uporabnik družabnih omrežij, a to je druga zgodba. Sedaj pa naprej. Novim zmagam nasproti. Ne pozabite. Le z nenehnim priganjanjem sebe do maksimalnih zmogljivosti boste videli kje je vaš popoln potencial. Slovenija je pokazala v tem času, da se razvija – počasi – v pravo smer.

Avtor fotografij: Jan Gregorin

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko. Prispevki iz Dubaja nastajajo v sodelovanju s @CarbonOctane.

… mimogrede, ustvarili smo tudi svoj Snapchat profil: Najdete nas pod uporabniškim imenom avtoovernet!

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.