Izbrani Smart prodajalci

Zanimivosti

Po treh mesecih iskanja in izzivov so med 790 kandidati našli štiri mlade, ki so postali Smart prodajalci. Tjaša, Dorjan, Gašper in Gregor so zmagovalci izziva in bodo drug teden pričeli z delom ter promocijo novih vozil Smart. Ker je smart mlada znamka avtomobilov, ki cilja na drugačnost, so se zaposlitve prodajalcev pri slovenskem uvozniku […]

Po treh mesecih iskanja in izzivov so med 790 kandidati našli štiri mlade, ki so postali Smart prodajalci. Tjaša, Dorjan, Gašper in Gregor so zmagovalci izziva in bodo drug teden pričeli z delom ter promocijo novih vozil Smart.

Ker je smart mlada znamka avtomobilov, ki cilja na drugačnost, so se zaposlitve prodajalcev pri slovenskem uvozniku lotili povsem drugače. Podjetje Autocommerce je v sodelovanju z marketinško agencijo zasnovalo zaposlitveni projekt, pri katerem so kandidate preizkusili v znanju prodaje in socialnih mrež. Na zaposlitveni oglas na portalu mojedelo.com se je odzvalo kar 790 kandidatov.

V prvem izzivu so kandidati izbirali najmanjše primerno parkirno mesto, kamor lahko parkirajo Smarta v velikost 2,7 metra in to zgodbo delili s svetovnim spletom. V drugem izzivu je 40 najboljših prišlo na razgovor v prostore družbe Autocommerce. Kandidate so namesto z običajnim razgovorom, pričakali z mini dogodkom, na katerem so vsem skupaj predstavili novega Smarta in razkrili vse podrobnosti o kampanji Sismart. Hkrati so jim razkrili tretji izziv. Kandidati so izžrebali vsak svoj predmet, na primer strgalnik, frnikole, zobno ščetko in podobno. Vsak je moral predmet, ki ga je dobil, skušati prodati na enem od spletnih portalov po lastni izbiri, npr. www.bolha.com, zanj pa na družabnih omrežjih ali drugod pripraviti primerno prodajno kampanjo. Na koncu izziva so morali pripraviti popolno prodajno poročilo in ga pravočasno oddati.

smart-izziv

V tej fazi so nekateri kandidati pokazali izvirnost. Nekdo je na primer pripravil in objavil pravi jumbo plakat, nekdo je za promocijo strgalnika prepričal eno večjih slovenskih radijskih postaj ter številne slovenske znane obraze. V tem času je bila zabeležena tudi izjemna rast števila objav z oznako #sismart.

Izmed vseh kandidatov so nato izbrali sedem najprimernejših, ki so prišli na uradni razgovor na podjetje Autocommerce, kjer so na koncu izbrali 4 nove prodajalce vozil Smart. Ti so pred pričetkom dela imeli le še zadnjo nalogo – ultimativni Smart izziv. Pri -15 stopinjah celzija so morali pokazati svoje znaneje in spretnosti z novimi vozili Smart.