Goodyear in Dunlop odlična na testu pnevmatik

Aktualno

Ena najbolj branih avtomobilskih revij v Evropi Auto Motor und Sport je objavila v številki 21/2005 letošnje rezultate testa zimskih pnevmatik dimenzije 205/55 R 16 enajstih različnih blagovnih znamk. Kot »zelo priporočljivi« sta bili ocenjeni…

Ena najbolj branih avtomobilskih revij v Evropi Auto Motor und Sport je objavila v številki 21/2005 letošnje rezultate testa zimskih pnevmatik dimenzije 205/55 R 16 enajstih različnih blagovnih znamk. Kot »zelo priporočljivi« sta bili ocenjeni gumi Goodyear Ultra Grip 7 in Dunlop SP Winter Sport 3D ter tako pometli s konkurenco.

Z rezultatom je zadovoljen tudi Andreas Niegsch, predsednik poslovodstva in glavni direktor Save Tires, ki ne more zakriti zadovoljstva: “Biti zmagovalec testa zimskih pnevmatik evropskih avtomobilskih klubov ADAC, ÖAMTC, TCS in tudi slovenskega AMZS ter testa revije Auto, Motor und Sport je izjemen uspeh. Ti testi bodo kupcem pomagali pri pravilni nakupni odločitvi. Ko nastopi mraz in temperature padejo pod sedem stopinj, bi se moral vsak voznik prepričati, da je njegovo vozilo opremljeno z zimskimi pnevmatikami. Dobre zimske pnevmatike so ključnega pomena za varno vožnjo po snežni brozgi, snegu in na mokrih cestah in bistveno povečajo varnost vožnje.”

Nova pnevmatika Dunlop SP Winter 3D se je na prvo mesto uvrstila predvsem zaradi odličnega oprijema na snegu in zelo dobro obvladljivim obnašanjem med vožnjo. Prav bo prišla avtomobilskim navdušencem, ki tudi pozimi ne morejo počivati in ženejo svoje jeklene konjičke do skrajnosti. Preskuševalci pri Auto Motor und Sportu so navedli, kot odlike te gume: učinkovitost pri zaviranju, uravnoteženost na mokrem cestišču, veliko stabilnost pri vožnji v ovinek, veliko odpornost proti akvaplaningu ter udobje in nizek kotalni upor. Skrivnost odličnosti je v treh različnih tipih lamel, ki so sistematično razporejene po površini tekalne plasti. Uporabljena je tudi nova generacija gumene zmesi za zimske vozne razmere.

Goodyear Ultra Grip 7 je zimska pnevmatika za visoko zmogljiva vozila z novimi tehnologijami, ki pripomore k varnejši vožnji v snegu, na ledu in snežni brozgi, kjer nudi najboljše lastnosti pri zaviranju, dober oprijem in uravnoteženo vodljivost. Nizka raven glasnosti pa poskrbi, da se žene ne bodo pritoževale nad prevelikim ropotom. Pri tej zmesi gume je bila uporabljena nova tehnologija polimerov, ki poskrbi, da pnevmatika odlično deluje tudi pri nizkih temperaturah

Rok za menjavo pnevmatik, 15. november, se hitro približuje, odločitev o izbiri je vaša.