Avtomobilistična posadka Krajnc–Prislan ponovno na Dakar

Avtomobilizem, Šport

Slovenci bomo na prihodnjem dakarskem rallyju, ki bo tokrat štartal 31. 12. 2005 iz Lizbone, ponovno zastopani tudi v konkurenci avtomobilov. V prostorih HYPO LEASING, sta svoje puščavske načrte razkrila Branko Krajnc in Barbara Prislan,…

Slovenci bomo na prihodnjem dakarskem rallyju, ki bo tokrat štartal 31. 12. 2005 iz Lizbone, ponovno zastopani tudi v konkurenci avtomobilov. V prostorih HYPO LEASING, sta svoje puščavske načrte razkrila Branko Krajnc in Barbara Prislan, ter ob tej priložnosti predstavila dirkalnik za najtežji rally na svetu. Posadka, ki se je leta 2004 kot prva v zgodovini naše države odpravila na štart z avtomobilom in rally tudi dokončala, bo tudi tokrat nastopila z Mercedes-Benzom ML 500, le da gre sedaj za najnovejšo evolucijo tega preizkušenega avtomobila. Nov pa ni samo dirkalni avtomobil, ampak tudi njegova zunanja podoba. Rdečo je zamenjala modrina glavnega sponzorja HYPO LEASING. Podobo avtomobila dopolnjuje še povodni konj, hypova prepoznavna maskota. Upamo le, da med prečkanjem centralnoafriških rek, hypov povodni konj ne bo preveč razburil tistih pravih, ki kraljujejo v tamkajšnjih rekah.

Cilj ekipe je jasen, dirko želita končati v prvi polovici med avtomobilisti.

Rally bo potekal od Lizbone, prek osrednje in južne portugalske, do Španije, nato prek Maroka, Mavretanije, Malija, Gvineje in Senegala, kjer bo 15. januarja 2006 cilj te že 28. preizkušnje, kje drugje kot v Dakarju.