Goodyear Dunlop Sava Tires predstavlja letne pnevmatike

Novosti

Približuje se čas, ko bomo lahko pričeli razmišljati o menjavi zimskih pnevmatik z letnimi. Za vse, ki boste morali letos opraviti nakup novih, je Goodyear Dunlop Sava Tires pripravil pregled pnevmatik. Posebej izstopa pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance, ki se na evropski oznaki za pnevmatike ponaša z najvišjimi ocenami. GOODYEAR EfficientGrip Performance V liniji pnevmatik EfficientGrip […]

Približuje se čas, ko bomo lahko pričeli razmišljati o menjavi zimskih pnevmatik z letnimi. Za vse, ki boste morali letos opraviti nakup novih, je Goodyear Dunlop Sava Tires pripravil pregled pnevmatik. Posebej izstopa pnevmatika Goodyear EfficientGrip Performance, ki se na evropski oznaki za pnevmatike ponaša z najvišjimi ocenami.

GOODYEAR

EfficientGrip Performance

V liniji pnevmatik EfficientGrip Performance letos najdete kar osem novih dimenzij z oznako AA[1], kar je po evropski uredbi označevanja pnevmatik najvišja ocena s področja izkoristka goriva in oprijema na mokri podlagi. Z novimi pnevmatikami je Goodyear dopolnil svojo obsežno ponudbo pnevmatik BA, v katero je uvrščenih kar 53 dimenzij EfficientGrip Performance.[2] Predstavljena pnevmatika vključuje najsodobnejše tehnologije, ki zagotavljajo enakomerno obrabo po celi površini, boljši oprijem na mokri podlagi, krajšo zavorno pot in manjši kotalni upor skozi celotno življenjsko dobo.

Prednosti (TÜV test)

  • 8 % krajša zavorna pot na mokrih cestah
  • 3 % krajša zavorna pot na suhih cestah
  • 18 % manjši kotalni upor

Eagle F1 Asymmetric 2

Pnevmatika za vsa vozila višjega razreda se ponaša z odličnim stikom s cesto in s kratko zavorno potjo na mokri ter suhi podlagi, za kar poskrbita tehnologija Active Braking in dezen s tridimenzionalnimi bloki. Zmes tekalne plasti izboljšuje oprijem na mokri in vodljivost na suhi podlagi ter tako poskrbi za bolj precizno krmljenje in boljšo vodljivost. Kar 75 % vseh dimenzij je za oprijem na mokri podlagi uvrščenih v razred A.[7]

Prednosti (TÜV test)

  • 10 % krajša zavorna pot na mokrih cestah
  • 6 % krajša zavorna pot na suhih cestah
  • 7 % manjši kotalni upor

DUNLOP

Sport BlueResponse

Pri tej pnevmatiki so letos na tržišče lansirali 4 nove dimenzije, ki so uvrščene v razred AA[9], kar je po evropski uredbi označevanja pnevmatik najvišja ocena s področja izkoristka goriva in oprijema na mokri podlagi. Pnevmatika ima odlične lastnosti pri zaviranju na mokri in suhi podlagi, široki osrednji kanali pa učinkovito odvajajo vodo in s tem zmanjšujejo nevarnost akvaplaninga.

Prednosti

  • 10 % boljša pri zaviranju na mokri podlagi
  • 3 % boljša pri vodljivosti na mokri podlagi
  • 22 % manjši kotalni upor
  • 8 % boljša pri zaviranju na suhi podlagi

StreetResponse2

Pnevmatika StreetResponse2 ima tako v deževnem kot tudi v suhem vremenu boljše vozne lastnosti od svoje predhodnice, prav tako pa omogoča krajšo zaviralno pot. Inovativna oblika in izpopolnjen dezen tekalne plasti pomagata absorbirati vodo s površine ceste, za čvrstejši oprijem v mokrem vremenu in manjšo nevarnost akvaplaninga pa pripomorejo tudi številni stranski kanali. Pnevmatika se lahko zaradi celotne zgradbe in majhne teže pohvali z manjšim kotalnim uporom in večjim prihrankom goriva. Na evropski oznaki za kategorijo oprijem na mokri podlagi si je StreetResponse2 prislužila razred B, za kotalni upor pa razred C[11], kar jo uvršča med najbolje ocenjene pnevmatike v svoji kategoriji.

Prednosti (v primerjavi s predhodnico)

  • 10 % boljša glede na vodljivost na suhi podlagi
  • 6% boljša pri zaviranju na mokri podlagi
  • 4% boljša pri zaviranju na suhi podlagi
  • 10% več kilometrov

Dunlop-StreetResponse2

FULDA

EcoControl HP

Visokozmogljiva letna pnevmatika EcoControl HP je namenjena vsem voznikom, ki iščejo cenovno primerno pnevmatiko z zanesljivim nadzorom na cesti. Edinstvena zmes za tekalno plast s siliko zagotavlja čvrst oprijem, številni kanali AquaFlow pa omogočajo, da se voda v njih absorbira in učinkovito razprši. Podaljšani oprijemni robovi pnevmatike razbijejo sloj vode pod naležno ploskvijo in s tem zagotavljajo, da se vsesplošno bolje oprime cestne površine, tako da ima v mokrem za 9 % krajšo zavorno pot.[13]

SportControl

Pnevmatika SportControl zaradi funkcionalnega denzena s progresivnimi grbinami in bolj enakomerno porazdelitvijo pritiska naležne ploskve na cestišče poskrbi za športno vožnjo, ki jo z lahkoto ohranite pod nadzorom. Struktura z nizko težo in dovršeno tehnologijo zmesi poskrbi za manjšo energetsko izgubo, domiselna kombinacija zgradbe same pnevmatike ter dezena tekalne plasti pa zagotavlja enakomerno obrabo, številne prevožene kilometre, udobno vožnjo in nizko emisijo hrupa.

SAVA

Intensa hp

Letna pnevmatika Intensa hp je namenjena voznikom visoko zmogljivih avtomobilov, ki od svojih pnevmatik zahtevajo več in pazijo na svoje stroške. Uporabljeni materiali omogočajo nižjo porabo goriva, prav tako pa se lahko pnevmatika zaradi enakomerne porazdelitve pritiska in trpežne zmesi tekalne plasti pohvali z daljšo življenjsko dobo. Odlično se obnese tako na suhi kot tudi mokri podlagi, za kar poskrbi posebna guma s siliko.

Intensa suv

Intensa suv je visoko zmogljiva letna pnevmatika za najnovejšo generacijo športnih terenskih vozil. Posebna zmes tekalne plasti s siliko zagotavlja zanesljiv oprijem na mokrih cestah, široki kanali pa učinkovito odvajajo vodo ter zmanjšujejo nevarnost akvaplaninga. Zaradi robustne zgradbe pnevmatika zadovoljuje potrebe sodobnih športnih terencev in z lahkoto zmore tudi težke tovore.