Golf Variant HyMotion z vodikovo gorivno celico

Zanimivosti

Volkswagen na avtomobilskem salonu v Los Angelesu kot svetovno premiero predstavlja model Golf Variant HyMotion, napredno eksperimentalno vozilo s pogonom na gorivno celico. Kot gorivo prihodnosti se v gorivni celici vodik in kisik spojita v vodo. Pri tem “hladnem” zgorevanju se sprošča energija, pogonska energija za brezemisijski vrteči se elektromotor. Golf Variant HyMotion, ki je […]

Volkswagen na avtomobilskem salonu v Los Angelesu kot svetovno premiero predstavlja model Golf Variant HyMotion, napredno eksperimentalno vozilo s pogonom na gorivno celico.

Kot gorivo prihodnosti se v gorivni celici vodik in kisik spojita v vodo. Pri tem “hladnem” zgorevanju se sprošča energija, pogonska energija za brezemisijski vrteči se elektromotor. Golf Variant HyMotion, ki je gnan na sprednji kolesni par, pospeši od 0 do 100 km/h v 10,0 sekunde. Vodik ima varno shranjen v štirih visokotehnoloških rezervoarjih iz ogljikovih vlaken, ki so nameščeni pod dnom vozila. Ti rezervoarji omogočajo akcijski radij 500 kilometrov. Ponovno polnjenje goriva traja samo tri minute.

Golf-Variant-HyMotion

Osrednje pogonske komponente za Golf Variant HyMotion so razvili v Nemčiji v Volkswagnovem koncernskem raziskovalnem oddelku. Sistem gorivne celice, ki so ga zasnovali v Volkswagnovem tehnološkem centru za električno trakcijo, razvije pogonsko moč 100 kW. Konceptno vozilo je poleg tega opremljeno z litij-ionsko visokonapetostno baterijo, ki se uporablja za shranjevanje kinetične energije, pridobljene pri zaviranju (z rekuperacijo), za podporo gorivni celici v fazi zagona in za bolj dinamične maksimalne pospeške. Gorivna celica in baterija poganjata elektromotor; gre za prilagojeni elektromotor iz e-Golfa.

Konstrukcijska osnova za ta inovativni avtomobil je prečni modularni sistem (MQB), ki ga je razvil Volkswagen in se uporablja v celotnem koncernu. Aktualni Golf s kompaktnim zadkom in novi Golf Variant sta po zaslugi platforme MQB prva avtomobilska serija na svetu, ki jo je mogoče realizirati z vsemi obstoječimi vrstami pogonov. Že danes je Golf na voljo z bencinskim motorjem (TSI), dizelskim motorjem (TDI), pogonom na zemeljski plin (TGI)1, električnim pogonom (e-Golf)2 in priključnim hibridnim pogonom (Golf GTE)3. Noben drug avto na svetu se ne more pohvaliti s tako raznoliko pogonsko ponudbo.

Z modelom Golf Variant HyMotion je Volkswagen zdaj prvič tudi pokazal, da bo na osnovi platforme MQB mogoče realizirati tudi vodikovo gorivno celico, in sicer takoj, ko bo zaključeno raziskovalno in razvojno delo in ko bo zagotovljena cenovna rešitev, ki bo sprejemljiva za kupce novih vozil. Poleg tega bo treba pred začetkom prodaje takšnega vozila na trgu vzpostaviti vodikovo infrastrukturo. Pri tem ne mislimo samo na razvejano mrežo polnilnih postaj za vodik, pač pa tudi na samo proizvodnjo vodika. Vodik kot pogonska energija je namreč smiseln samo, če je mogoče primarno energijo za njegovo proizvodnjo pridobivati iz obnovljivih virov.