GHD Ilirska Bistrica 2012 v dežju

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Naliv je prekinil prvo vožnjo dirke v Ilirski Bistrici in v veliki meri krojil njene izide. To ni motilo Miloša Beneša v oselli FA30, ki je zmagal pred rojakom Dušanom Neverilom in Avstrijcem Felixom Pailerjem. Slabo se je odrezal Vladimir Stankovič, najhitrejši od naših.

Močan naliv je prekinil prvo vožnjo dirke v Ilirski Bistrici in v veliki meri krojil njene izide.
 

To ni motilo Miloša Beneša v oselli FA30, ki je zmagal pred rojakom Dušanom Neverilom in Avstrijcem Felixom Pailerjem. Slabo se je odrezal Vladimir Stankovič, najhitrejši od naših pa je bil Milan Bubnič na osmem mestu. Domačin je odnesel tudi zmago v DP Slovenije, kjer sta v divizijah slavila Alojz Udovč in Daniele Trani.

9548DACC-F042-11E1-8AD2-0E0966B94067
 
Nedeljsko jutro v Ilirski Bistrici je bilo oblačno in vremenska napoved je obetala močnejše padavine. Prva vožnja se je pričela v prijetnem vremenu in starodobniki so prišli v cilj brez težav. Na polovici skupine N pa je pričelo deževati najprej v cilju v Šembijah, kmalu nato pa po vsej progi. Zaradi vse močnejšega naliva je bila dirka prekinjena in se je nadaljevala po skoraj dveh urah, še vedno v močnem dežju. Rezultati prve vožnje so bili presenetljivi, saj je vrsta favoritov ostala v ozadju, med njimi tudi Vladimir Stankovič. Odlično pa je šlo Milanu Bubniču, ki je povedel v razvrstitvi slovenskega DP. V drugi vožnji je nato dež postopoma povsem ponehal in proga se je pričela sušiti. Spremenljive pogoje je najbolje izkoristil Miloš Beneš in zmagal pred rojakom Dušanom Neverilom. Voznik Oselle FA30 je sodil med favorite in edini med njimi upravičil napovedi. Stankovič je vdrugo peljal veliko hitreje, a ostal v ozadju,še slabše pa jo je odnesel najhitrejši s sobotnega treninga, Fausto Bormolini. Italijan je zapeljal s proge in odstopil. Tako je tretje mesto presenetljivo zasedel Avstrijec Felix Pailer. Milan Bubnič je bil odličen tudi v drugi vožnji in z 8. mestom bil tudi najhitrejši Slovenec ter zmagovalec v konkurenci državnega prvenstva. Drugi je bil Aleš Prek, ki je bil skupno 12, tretji pa Peter Marc.
 
Video s fotografijami spodaj je posebej za Avto.Over.Net pripravil Jaka Fidel. V kolikor najdete še kakšen odličen video pa ga lahko posredujete na naš forum Avtomobilizem in F1, na zid facebook profila ali preko twitterja.