Ford Transit Connect navdušuje obrtnike

Aktualno, Novosti

Fordov povsem novi Transit Connect nudi največ možnosti za prevoz v svojem razredu in lahko znatno olajša delo vodovodarjem, električarjem in drugim mojstrom. Novi Transit Connect, ki bo naprodaj v drugi polovici leta 2013, poslovnim uporabnikom omogoča preprosto natovarjanje in prevoz obsežnih in dolgih predmetov. Pri tem lahko izkoristijo loputo v predelni steni, preklopni sovoznikov […]

Ford Transit Connect

Fordov povsem novi Transit Connect nudi največ možnosti za prevoz v svojem razredu in lahko znatno olajša delo vodovodarjem, električarjem in drugim mojstrom.

Ford Transit Connect

Novi Transit Connect, ki bo naprodaj v drugi polovici leta 2013, poslovnim uporabnikom omogoča preprosto natovarjanje in prevoz obsežnih in dolgih predmetov. Pri tem lahko izkoristijo loputo v predelni steni, preklopni sovoznikov sedež in drsna stranska vrata, ki z najširšo odprtino v tem razredu pri modelu z dolgo medosno razdaljo (L2) omogočajo natovarjanje evropalete. Poseben profil na vrhu jeklene predelne stene polne višino omogoča edinstveno možnost za prevoz plošč dimenzij 2,4 m x 1,2 m z dostavnikom L2; pri različici Kombi L2 si uporabnik s preklopom zadnjih sedežev zagotovi povsem ravno površino za tovor.

Ford Transit Connect

“S posebno pozornostjo smo spremljali mojstre različnih obrti pri natovarjanju in raztovarjanju vozil, da smo zagotovili resnično uporabno zasnovo povsem novega Transita Connect,” je povedal Stephen Lesh, glavni programski inženir za model Transit Connect pri Fordu Evropa. “Ta dostavnik je pripravljen na vse. Vanj lahko naložite vsa orodja in materiale, prav tako lahko varno in udobno na delovno mesto pripeljete ekipo svojih sodelavcev.” Fordovi inženirji so razvili inovativen sistem z loputo v predelni steni, ki omogoča varen prevoz do 3,4 metra (L2) oziroma 3,0 metre (L1) dolgih predmetov s Transitom Connect. V ta namen so razvili loputo s tečaji v predelni steni in poseben mehanizem “preklopi in potopi” za zunanji sovoznikov sedež, površina naslonjala sovoznikovega sedeža ima skledast profil, armaturna plošča pa je oblikovana tako, da je možno dolge predmete pomakniti pod njo.