Februarja že 4. MotorSport Salon Ljubljana

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Prihaja najhitrejši dragster v tem delu Evrope – 0,8 sekunde do 100 km/h ‒ in prvo dvoransko tekmovanje v Sloveniji v enduro crossu! Prihodnje leto 3. februarja bo svoja vrata na Gospodarskem razstavišču odprl že četrti MotorSport Salon…

Prihodnje leto 3. februarja bo svoja vrata na Gospodarskem razstavišču odprl že četrti MotorSport Salon Ljubljana.

 
Salon bo potekal v dvoranah Kupola (A) in Kocka (A2), v Stekleni dvorani (C) in na zunanji ploščadi.
 
76221CC4-2655-11E1-B0FE-629466B94067»Zdaj lahko ponosno oznanimo, da organiziramo tradicionalno prireditev,« sta povedala organizatorja Samo Čede in Drago Božič. »MotorSport Salon je postal stičišče avto-moto športnih navdušencev, dirkačev, ekip, sponzorjev avto-moto športa ter drugih sodelujočih v tem športu, ki se vsako leto pred sezono zberejo na Gospodarskem razstavišču. Na dosedanjih Salonih smo vedno pokazali mnogo uspešnih in atraktivnih dirkalnikov, med drugim tudi kot primer zmagovalca dirke Le Mans 2010 ‒ audija R15, formulo 1 svetovih prvakov moštva Red Bull. V tem duhu nadaljujemo tudi priprave za 4. MotorSport Salon. Poudarila bi še, da bo na tem Salonu videti veliko pravega dirkanja, obenem pa bomo ponudili možnost obiskovalcem, da se sami preizkusijo v kakšni panogi avto-moto športa!«
 
V skladu z razvojem prireditve bo v dvorani Kocka (A2) prvič v Sloveniji potekala prava dvoranska tekma v enduro crossu z domačimi in tujimi tekmovalci. Ta disciplina, ki prihaja iz Amerike, je navdušila že večji del Evrope in bo zagotovo navdušila tudi Slovenijo! Organizator prireditve ob sodelovanju z AMZS-jem pričakuje nastop 50‒70 voznikov. V isti dvorani bo na voljo tudi proga za karting, na kateri bodo potekale dirke. AMZS pa bo tu prikazal moto panogo trial, ki bo namenjena predvsem obiskovalcem.
 
Na zunanji ploščadi si bodo lahko obiskovalci Salona ogledali reli, drift in slalom vožnje z različnimi izjemno hitrimi dirkalniki. V nekatera vozila bo mogoče prisesti ali pa samostojno odpeljati kakšno vožnjo.
 
Razstavni del bo zavzemal dvorano Kupola (A) in Stekleno dvorano (C). Med razstavljenimi dirkalniki bo gotovo velika paša za oči prvič v Sloveniji predstavljen dirkalnik za tekmovanja drag race. Značilnosti tega dragsterja: motor s prostornino 9,4 litra proizvede maksimalnih 2040 konjskih moči, pri tem pa v sekundi porabi kar en liter posebnega goriva, katerega liter stane 12 evrov! Seveda so temu primerni pospeški, saj potrebuje za 402 metrov le 6,6 sekunde. Pri tem doseže maksimalno hitrost 338 km/h. Omeniti je treba še, da je ta dragster na 64 nastopih usvojil 64 zmag. Da, prav ste prebrali! Ta dirkalnik še ni bil premagan. Podrobnejše informacije o preostalih razstavljalcih sledijo v prihodnjih dneh. V dvorani bo tudi prireditveni oder, na katerem se bodo predstavljali avto-moto športniki.
 
Salon bo v petek, 3. februarja 2012, odprt za predstavnike medijev in poslovne partnerje, v soboto in nedeljo pa za širšo javnost. V spodnjem videu pa si lahko pogledate utrinke z letošnjega, 3. MotorSport Salona 2011.