ETCC: Ognjeni krst Leme Racinga

Aktualno, Avtomobilizem, KHD, Šport

Foto: FIA ETCC Lema Racing je prebila led v Evropskem pokalu turnih avtomobilov. Iz Francije, kjer sta prvi dirki potekali na dirkališču Paul Ricard se vračajo s sedmim mestom kot najboljšim izidom. Dosegel ga je Makedonec, Igor Stefanovski, še lani evropski prvak v gorsko-hitrostnih dirkah. Pričakovano težak začetek sezone je sicer nakazal izredno izenačenost dirkačev […]

Foto: FIA ETCC

Lema Racing je prebila led v Evropskem pokalu turnih avtomobilov. Iz Francije, kjer sta prvi dirki potekali na dirkališču Paul Ricard se vračajo s sedmim mestom kot najboljšim izidom. Dosegel ga je Makedonec, Igor Stefanovski, še lani evropski prvak v gorsko-hitrostnih dirkah.

Pričakovano težak začetek sezone je sicer nakazal izredno izenačenost dirkačev v letošnji izvedbi ETCC. Že na sobotnih kvalifikacijah se je prvih devet dirkačev zvrstilo v razmaku dobrih šestih desetink. Najhitrejši je bil Nemec Rene Munnich, ki je na francoskem začetku sezone tekmoval naenkrat tako v ETCC, kot v še močnejšem tekmovanju – svetovnem prvenstvu (WTCC). Dirkača Leme Racinga, Stefanovski in Portugalec Fabio Mota sta zasedla 9., oz. 10. mesto.

Na prvi dirki je Čeh Petr Fulin s Seatom Leonom že v tretjem krogu uspešno napadel Nemca Munnicha in zmage do konca dirke ni več izpustil iz rok. Na tretjem mestu se je omenjeni dvojici še najbolj približal Švicar Peter Rikli. Fabio Mota je na uvodni dirki Lemi Racingu privozil 9. mesto, medtem ko je Stefanovski končal kot 11, čeprav je med samo dirko kazalo še nekoliko bolje (Mota se je boril celo za 5.).

Kot je postala že “tradicija” na dirkah turnih avtomobilov, se je za drugo dirko štartna vrsta močno premešala. Tako je s prvega mesta štartal Kazahstanec Artemjev, Mota in Stefanovski sta začela z 9., oz. 11. mesta (dirkalnik Stefanovskega je bil po prvi dirki poškodovan, ekipa pa je za popravilo potrebovala več časa od dovoljenega, zato je moral štartati iz začelja). Artemjev je vodstvo uspel obdržati do četrtega kroga, ko je v ospredje ponovno stopil Čeh Fulin in, prav tako kot na prvi dirki, vodstvo zadržal do cilja. Odlično je kazalo tudi Fabiu Moti, ki je med dirko držal celo tretje mesto, na koncu pa je naletel na ustavljen avto na stezi in trčenje (odstop) je bilo neizbežno. Stefanovski je na drugi dirki zasedel 7. mesto, kar je bil najboljši izid vikenda za Lemo Racing.

Naslednji dirkaški vikend v ETCC bo na sporedu čez 14 dni na slovaškem dirkališču Slovakiaring.