Daimler: Predstavitev novosti na salonu Ženeva 2015

Saloni

Daimler prihaja na ta salon s tremi mednarodnimi in štirimi evropskimi predstavitvami. Mercedes-Benz bo predstavljal vrh svoje prodajne ponudbe z modeli Maybach, novim hibridom razreda C in V ter športnima GLE kupe in CLA shootingbrake. Mercedes-Maybach S600 Pulman Mercedes-Maybach Pullman predstavlja nov vrh ponudbe. Z dolžino 6,5 metra bo potnikom nudil razkošje najvišjega razreda v […]

Daimler prihaja na ta salon s tremi mednarodnimi in štirimi evropskimi predstavitvami. Mercedes-Benz bo predstavljal vrh svoje prodajne ponudbe z modeli Maybach, novim hibridom razreda C in V ter športnima GLE kupe in CLA shootingbrake.

Mercedes-Maybach S600 Pulman

Mercedes-Maybach Pullman predstavlja nov vrh ponudbe. Z dolžino 6,5 metra bo potnikom nudil razkošje najvišjega razreda v kombinaciji z najnaprednejšo varnostno in asistenčno tehnologijo. Mnogo vlad, predsednikov in kraljevih družin po celem svetu, se je v zadnjih 50 letih že odločilo za različico Pullman. Mercedes-Maybach Pullman prinaša izjemno prostorno potniško kabino, ločeno od voznikovega dela, z unikatnim načinom sedenja, ki omogoča potnikom vrhunsko VIP doživetje. Potniki v zadnjem delu namreč sedijo drug proti drugemu. Na željo je mogoče naročiti tudi samo dva sedeža v potniški kabini. Za impresivno zvočno kuliso skrbi najnovejši Burmester surround sound system z možnostjo 3D prostorskega zvoka, izjemna zvočna zatesnjenost je zagotovljena tudi z novim troslojnim nanosom barve

Maybach-Pullman

Medosna razdalja znaša zavidajočih 4418 mm, zaradi dodatnih 100 mm višine omogoča potnikom dodatnih 60mm prostor za glavo. Za pogon skrbi dvanajst-valjni biturbo motor, ki proizvede 390 kW (530 KM) moči in ponuja kar 830 Nm navora od 1900 obratov naprej.

Oznaka Pullman letos praznuje 50 obletnico. Prva različica modela 600 Pulman je bila predstavljena leta 1965 na podlagi razreda S, predstavljenega leta 1963. Od tedaj do danes je bil v različici Pullman predstavljen v kar petih generacijah. Tokrat prvič z obujeno oznako Maybach.

Mercedes-Maybach-S600--01

Mercedes-Benz G500 4×4

Po izjemnem uspehu različice G63 AMG 6×6 bo v Ženevi na ogled »mlajši brat«, model G 4×42. Terenec razreda G namreč skozi celotno zgodovino postavlja standarde v terenski vožnji. Tudi tokrat predstavljen model združuje nezgrešljivo podobo, izjemne terenske zmogljivosti in nov osem-valjni motor s kar 310 kW (422 KM) moči. Za izgled skrbijo 22 colska platišča in ekskluzivna notranjost iz butičnega programa Designo.

Mercedes-Benz-G-4x4-01

Mercedes-Benz GLE kupe

Mercedes-Benz združuje športni značaj kupeja in privlačno robustnost terenca v novi razred GLE coupe. S svojo izrazito podobo, športno mrežo hladilnika in značilnimi športnimi potezami nakazuje sorodstvo z najbolj športnimi modeli Mercedes-Benz. Premierno je na voljo tudi novi menjalnik 9G-TRONIC v kombinaciji s štirikolesnim pogonom.

GLE Coupe dopolnjuje uspešno paleto kupejev Mercedes-Benz, ki obsegajo poleg klasičnih C, E in S še štirivratna modela CLS in CLA. Športne linije, izjemne vozne lastnosti in značilni elementi, ki jih poznamo iz najprestižnejših kupejev, omogočajo, da se voznik kljub višjemu položaju sedenja v avtomobilu počuti športno. Za to poskrbi tudi izpušni sistem, ki je navdih dobil v modelih AMG.

gle-kupe

Mercedes-Benz C350e

Novost v ponudbi hibridnih vozil je razred C350e. Vozilo je opremljeno z dvo-litrskim bencinskim motorjem moči 155 kW (211 KM) in električnim motorjem 60 kW (82 KM). V električnem načinu vožnje je doseg 31 km in lahko doseže najvišjo hitrost 130 km/h. Vozilo je opremljeno z litij-ionsko baterijo visoke napetosti, katero je možno polniti preko navadne domače vtičnice ali hitrega polnilca.

c350e

Litij ionska baterija omogoča vozilo tudi ogrevanje in hlajenje vozilo na mestu. Le-to se aktivira z elektronskim ključem ali se programira na instrumentni plošči. Sistem obsega aktivacijo klimatske naprave, ogrebanje ogledal, zadnjega stekla in celo gretja ali klimatizacije prednjih sedežev.