Camaro filmski igralec

Aktualno

Chevrolet Camaro se vrača kot avtobot Bumblebee filmu Transformerji 3, ki je bil 28. junija premierno prikazan samo v 3D-kinodvoranah, 29. junija pa se je začel predvajati tudi v ostalih kinodvoranah. Chevrolet je to proslavil z različico Camaro…

Chevrolet Camaro se vrača kot avtobot Bumblebee filmu Transformerji 3, ki je bil 28. junija premierno prikazan samo v 3D-kinodvoranah, 29. junija pa se je začel predvajati tudi v ostalih kinodvoranah. Chevrolet je to proslavil z različico Camaro Coupe 2012 Transformers Special Edition, ki bo na voljo ljubiteljem Bumblebeeja v ZDA, Kanadi, na Kitajskem, Japonskem, v Evropi, Južni Ameriki in na Bližnjem vzhodu.

 

AE1000F8-A219-11E0-9284-ED6766B94067»Filmi o Transformerjih so Camara in Chevrolet predstavili popolnoma novi generaciji ljubiteljev,« je povedal Rick Scheidt, podpredsednik trženja znamke Chevrolet v ZDA. »Nastopanje v filmih je pripomoglo k temu, da je Camaro postal najbolje podajani športni avtomobil v ZDA in eden najbolj znanih modelov na svetu.«

V prvem in drugem filmu o Transformerjih je v letih 2007 in 2009 nastopal Camaro pete generacije. Omenjena filma sta s skupnim blagajniškim izkupičkom 1,5 milijarde dolarjev po vsem svetu pripomogla k ponovni uveljavitvi Camara po sedemletni odsotnosti iz prodajnih salonov.

Leta 2009 je bil po podatkih strani Yahoo!Autos Camaro največkrat iskani avtomobil na spletu, čeprav so prvi modeli v prodajne salone prispeli šele konec leta. Leta 2010 je Camaro znova prevzel vodilni položaj na ameriškem trgu športnih avtomobilov, ki ga je 24 let zasedal Ford Mustang. V letu 2011 je Camaro vodilni položaj v segmentu ohranil z zagonom, ki ga je prinesla uvedba kabrioleta Camaro. V koledarskem letu je bilo do današnjega dne prodanih 40.275 Camarov in 30.206 Mustangov.

Družbe načrtuje, da bo zagon še okrepila z uvedbo Camara ZL1 letnika 2012 s 550 KM, ki bo v Severni Ameriki na voljo na začetku prihodnjega leta, pa tudi s posebnimi izdajami, kot je Transformers Special Edition.

Različica 2012 Transformers Special Edition bo v Severni Ameriki na voljo v rumeni reli barvi v obliki paketa pri coupejih Camaro različic 2LT in 2SS.Poleg opreme, ki je na voljo pri privlačni različici RS, bo različica iz filma Transformerji opremljena s črnimi reli črtami, ki bodo segale čez cel pokrov motorja in streho vse do prtljažnika in edinstvenega visokega spoilerja, 20-palčnimi črno obarvanimi platišči z vrhunskimi letnimi pnevmatikami in z logotipom avtobotov na sredini platišč in na sprednjih blatnikih.

Notranjost Transformerjem posvečenega Camara je opremljena s črnim usnjem, ki je na armaturni plošči, sredinski konzoli, naslonjalih za roke in sedežih poudarjena z rumenimi šivi.Sprednja naslonjala za glavo in pokrov sredinske konzole pa krasijo izvezeni logotipi avtobotov.

Poleg tega sta v prodajnih salonih na voljo še dve dodatni možnosti:ekskluzivna 21-palčna črno obarvana platišča in paket okrasnih črnih oblog spodnjega dela avtomobila.

Camara 2012 Transformers Special Edition bo mogoče naročiti od začetka julija dalje, vozila pa bodo v prodajne salone v ZDA in Kanadi prispela septembra. Podoben Transformerjem posvečen paket bo v Evropi na voljo ob začetku prodaje Camara septembra 2011.