Akrapovič razkril prvo priložnost za vse, ki bi želeli priti do izredno redkih izpuhov iz omejene serije

Motociklizem, Novosti, Zanimivosti

Pri Akrapoviču so v sklopu praznovanja 25. obletnice pred kratkim predstavili omejeno izdajo 25 izpušnih sistemov, ki so jih namenili različnim dobrodelnim organizacijam in partnerjem, da bi zbrali potrebna sredstva za različne dobre namene. Na tem mestu objavljajo prve informacije o tem, kje in kdaj lahko postanete srečni lastnik enega izmed teh izjemno redkih kosov. […]

Pri Akrapoviču so v sklopu praznovanja 25. obletnice pred kratkim predstavili omejeno izdajo 25 izpušnih sistemov, ki so jih namenili različnim dobrodelnim organizacijam in partnerjem, da bi zbrali potrebna sredstva za različne dobre namene. Na tem mestu objavljajo prve informacije o tem, kje in kdaj lahko postanete srečni lastnik enega izmed teh izjemno redkih kosov.

Prvih šest izpušnih sistemov iz omejene serije bo prodanih na dražbi na uradnem dobrodelnem dnevu MotoGP™ »Day of Champions« v Silverstonu v Veliki Britaniji, in sicer na dogodku, ki ga prireja dobrodelna organizacija »Two Wheels for Life« in bo potekal v četrtek, 1. septembra. »Two Wheels for Life« je dobrodelna organizacija, prej poznana pod imenom »Riders for Health«, ki je storila že veliko dobrega za zdravje ljudi v odročnih afriških vaseh. Med šestimi izpuhi, ki bodo na razpolago za licitacijo na dobrodelni dražbi, bosta po dva izpuha iz linije Slip-On za Ducati Multistrado 1200 in Yamaho YZF-R1 ter izpuha iz linije Slip-On za BMW S 1000 RR in KTM 1290 Super Duke R.

Osupljivi izpušni sistemi nosijo ekskluzivni podpis: Akrapovičev logotip, oblikovan posebej za praznovanje 25. obletnice podjetja, in številko, ki ne označuje samo tega, za kateri izpuh po vrsti gre, ampak potrjuje tudi redkost teh odličnih zbirateljskih kosov. Izpušni sistemi vključujejo dušilec iz ultralahkega titana, prebarvanega s črno barvo, določeni deli pa so prevlečeni s posebnim nanopremazom, ki zagotavlja, da izpušni sistemi po uporabi ostanejo kot novi, se pravi, »če« jih boste sploh kdaj uporabili. Vsi izpuhi imajo homologacijo ES in ECE. Torej, če se vam je uspelo prikopati do kakega, ga lahko še vedno namestite na svoj motocikel in ga razkazujete v vsej njegovi lepoti. Lahko pa ga preprosto obesite na steno kot umetnino, kar ti izpušni sistemi zagotovo so.

Da bi tem že tako osupljivim izdelkom še povečali vrednost in jim dodali še več ekskluzivnosti, vsak nosi podpis enega izmed dirkačev prvenstva MotoGP. Tako sta v imenu ekipe Ducati Team Andrea Dovizioso in dvakratni svetovni prvak Casey Stoner podpisala izpuha za Ducati Multistrado 1200, aktualni svetovni prvak v razredu MotoGP Jorge Lorenzo in devetkratni dobitnik tega naslova Valentino Rossi iz ekipe Movistar Yamaha MotoGP pa sta svoj podpis prispevala za izpušna sistema za Yamaho YZF-R1. Vodilni v prvenstvu Moto3™ Brad Binder iz ekipe Red Bull KTM Ajo Motorsport je svoje ime dodal različici izpuha za KTM 1290 Super Duke R, trikratni svetovni prvak Loris Capirossi pa je v vlogi varnostnega svetovalca za MotoGP in strokovnjaka za MotoGP pri podjetju BMW M s svojim podpisom opremil izpušni sistem za BMW S 1000 RR.

Unikatne izpušne sisteme bo podjetje Akrapovič skupaj s partnerji iz sveta MotoGP (tovarniškimi ekipami Yamahe, Ducatija in KTM), organizatorjem prvenstva, podjetjem Dorna, in podjetjem BMW M, ki je uradni dobavitelj varnostnih motociklov, podarilo organizaciji »Two Wheels for Life«, da bi zbrali pomembna sredstva za njeno dobrodelno dejavnost. Dražba bo potekala v četrtek, 1. septembra, v okviru dogodka »Day of Champions«, ki poteka tik pred britansko dirko prvenstva MotoGP in je postal pomemben del koledarja omenjenega prvenstva.