20 let Toyote Celice GT-Four

Poslovno

Junija 2014 so počastili spomin na obdobje Toyotine prevlade v svetovnem prvenstvu v reliju, ko je društvo lastnikov modela GT-Four praznovalo 20.obletnico modela ST205 Toyota Celica GT-Four, zadnjega v vrsti odličnih dirkalnikov s štirikolesnim pogonom. Okrog 50 avtomobilov se je zbralo v Gloucestershiru na dirki Prescott Speed Hill Climb in prikazalo pospeške in vodljivost Celice […]

Junija 2014 so počastili spomin na obdobje Toyotine prevlade v svetovnem prvenstvu v reliju, ko je društvo lastnikov modela GT-Four praznovalo 20.obletnico modela ST205 Toyota Celica GT-Four, zadnjega v vrsti odličnih dirkalnikov s štirikolesnim pogonom.

Okrog 50 avtomobilov se je zbralo v Gloucestershiru na dirki Prescott Speed Hill Climb in prikazalo pospeške in vodljivost Celice na zahtevnem dirkališču. Različicam ST205, izdelanim na osnovi Celice šeste generacije, so se pridružili starejši modeli ST165 in ST185 GT-Four. ST205 je bil izdelan posebej za dirke, pri razvoju pa je sodelovala ekipa Toyota Team Europe, ki je bila takrat svetovni prvak v reliju. Celicin dvolitrski štirivaljnik z dvema odmičnima gredema in 16 ventili so znatno spremenili z večjim vodno hlajenim turbopolnilnikom in predelanimi ventili ter odprtinami ter s tem povečali največjo moč na 239 KM. S stalnim štirikolesnim pogonom je lahko od 0 do 100 km/h pospešil v 6,1 sekunde in dosegel največjo hitrost 246 km/h.

Toyota-20-let

Z Didierjem Auriolom za krmilom je postal zmagovalec dirk na najvišji ravni in popeljal Toyoto do tretjega zaporednega naslova svetovnega prvaka med konstruktorji. Toyota je britanskemu društvu lastnikov priskočila na pomoč pri proslavi in v goste pripeljala Lexusov model LFA, velikansko torto in spominske nalepke GT-Four. Z nagradnim žrebom, ki je srečneže v sopotnikovem sedežu dirkalnika LFA popeljal po gorskem dirkališču, so v dobrodelne namene zbrali 400 funtov.